dimarts, 24 d’abril del 2007

Passejar i gaudir de la fira

Ens trobem en uns dels dies més importants de l’any per a Tortosa, juntament amb la Festa del Renaixement i amb les Festes de la Cinta, els dies de la fira Expoebre es converteixen en els dies que la ciutat rep més visitants. Enguany, a més, tenim la responsabilitat d’ensenyar als nostres convidats el nou recinte firal de Remolins. Serà un moment molt esperat per a tots. El parc no aconseguia recuperar-se del tràfec de l’expo en molt temps, quedava molt fet malbé i es ressentia molt temps de l’atropellament que patia. Calia tenir un espai com aquest, un gran equipament, un gran contenidor polivalent, per acollir fires i congressos i a la vegada activitats culturals, lúdiques i també esportives amb les quatre pistes poliesportives que té. Una obra de gran nivell arquitectònic que és peça clau del creixement urbanístic de la ciutat.

Durant les darreres setmanes molts conciutadans m’han aturat pel carrer per preguntar-me si el trasllat de la fira a Remolins no representarà problema greu de trànsit per a la ciutat. El cert és que fins que no tinguem el tercer pont construït, la circulació en aquests dies puntuals d’aquella zona no tindrà la fluïdesa que voldríem. Però si que és cert que hem tret un problema importat de circulació a la ciutat, durant els dies d’Expoebre amb la instal·lació d’aquesta, a l’avinguda Lleida, al Carrer Mestre Moreira, al Carrer Roselló i a la plaça del Teatre Auditori, i la repercussió de la mateixa Expoebre a l’avinguda Generalitat, produíem un bloqueig circulatori durant més de dues setmanes a la ciutat molt important. Aquest problema de trànsit ara l’hem eliminat de soca-rel, ja que no hi haurà cap carrer tallat al trànsit, però a més podrem disposar de tot aquell espai que abans ocupàvem per tenir més aparcaments, és a dir tota l’avinguda Lleida, el passeig de les bicicletes, la plaça de l’auditori, el carrer Roselló, el carrer Mestre Moreira, i deixem via oberta a la Policia Nacional a qui durant dues setmanes impedíem una activitat normal de la seva funció.
A més hem de tenir en compte que la Expo-ebre començarà amb la seva primera parada a l’alçada de l’escorxador, i tot passejant per la vora del riu accedirem al pavelló firal, dit d’una altra manera des de les escales del parc fins a la primera parada a l’Escorxador tenim poc més de deu minuts caminant. Per un altre costat el fet d’habilitar tota una sèrie d’aparcaments a les afores de la ciutat i el continu recorregut del servei d’autobús gratuït ha de fer que no haguem de patir per l’èxit de la nostra fira. Durant aquest dies Tortosins i Tortosines gaudiu i presumiu de la vostra Fira.