dimecres, 24 de juny del 2009

Indiferència davant l'assassinat


Divendres passat 19 de juny, ens sorprenia, perquè afortunadament la desgràcia mai no és esperada, la notícia de l'assassinat a Arrigorriaga (Biscaia) d'Eduardo Puelles, inspector del Cos Nacional de Policia. Amb aquestes línies voldria expressar públicament el condol al seus companys del CNP i molt especialment als de la comissaria de Tortosa.

Un altre assassinat de la banda terrorista ETA, un altre assassinat fet en nom de l'ultranacionalisme messiànic, fanàtic per ignorant i intolerant per totalitari. Un assassinat vil, fet amb traïdoria, d'un funcionari públic que treballava en condicions molt difícils, per garantir-nos la seguretat als seus conciutadans. Un assassinat que per la forma amb què ha estat fet hagués pogut costar la vida a la seva dona o als seus fills, en pujar al cotxe, tot sortint de casa al matí. Els assassins d'això en solen dir, danys col.laterals.

Em sorprèn que el Sr. Bel i Accensi, alcalde de Tortosa, no hagi convocat la ciutadania, per fer cinc minuts de silenci, en clara manifestació del rebuig que els demòcrates, per ser persones de bé, mostrem davant les minories de tipus feixista, en la seva accepció literal (per radicalitat nacionalista, amb pretensions teòricament socials, i amb pràctica d'imposició violenta del seu ideari) i els seus actes més execrables, tal i com han fet la gairebé totalitat de corporacions democràtiques del país. Dissabte davant l'absència de convocatòria vaig estar temptat de convocar per SMS als socialistes tortosins, com a primer secretàri del PSC, però mai no he volgut que cap gest de repulsa per l'assassinat terrorista, i de defensa de la democràcia, es pugui interpretar en clau partidista i que trenqui la necessària unitat. Avui però, vull expressar la meva preocupació davant una actitud, que junt amb altres que van degotejant, dibuixen una actitud del sr. Bel i el seu govern, que Tortosa no es mereix i que estic segur que majoritàriament no vol.

7 comentaris:

Mc Calan ha dit...

Tornem a caure amb el mateix parany que en el comentari que li he fet respecte de la mort de Vicente Ferrer...
Voler treure redits politics de fets sagnants per tota la societat com el terrorisme o la mort de un pro home no es matèria ètica.

Mil càrrecs del PSOE ha dit...

És vergonyós el to de l'article. Els del PSOE sempre heu de titllar de terroristes tothom. Francament repugnant. A més, no podies fer més faltes? Tu ets mestre de l'escola pública? Tu ets senador? Potser hauries d'aprendre a escriure sense faltes, perquè n'hi ha un bon cabàs. El dia que se t'acabi el xollo de la política i hagis de tornar a pencar (si és que arriba, perquè ja t'ho saps montar per no fer res) i hagis de suspendre algun alumne per faltes, no sé com t'ho faràs, perquè feia anys que no veia un article escrit més malament, amb greus errors sintàctics i morgològics, faltes d'ortografia gravíssimes, i la puntuació no en tens ni idea.
Un article típicament PSOE

Joan Sabaté ha dit...

Senyor big dick, li agraeixo el seu comentari. A vegades, quan escrius apressadament, tot i que vostè diu que no tenim feina (fins i tot, com en el meu cas, treballant des del Senat el dia de Sant Joan) pot passar que facis errors ortogràfics fàcils de detectar en altres ocasions. Per això he corregit errors de teclatge i mitja dotzena d'accents mal emprats després de fer-ne ara mateix una correcció ràpida. No obstant això, i com vostè entendrà, de vegades la rapidesa en l'escriptura i l'interès per fer arribar a la gent allò que opines pot jugar males passades. Vostè mateix, en el seu breu comentari, sense voler segurament, ha fet alguna falta d'ortografia que segur que si repassa subsanarà. Moltes gràcies, no obstant, pel seu comentari que m'ajuda a millorar.

Joan Sabaté ha dit...

Senyor Mc Calan, aquells que com els socialistes estem amenaçats pels terroristes i comptem molts morts en les nostres files, mai no fem un ús partidista de les víctimes, però sí que reclamem la resposta unànime i democràtica de la ciutadania per acabar amb aquesta xacra. I les institucions no en poden quedar al marge.
Respecte al post de Vicente Ferrer, vaig reproduir el comunicat del PSC que vol ser un reconeixement a la figura d'aquest gran HOME i català universal per al qual voldríem a títol pòstum el Nobel de la Pau. Els polítics no podem quedar al marge del que és un clam ciutadà i el meu bloc em va semblar un lloc molt adient per fer aquesta reflexió.

Mc Calan ha dit...

Vostè creu realment que solament el socialistes estan amenaçats pel terrorisme? Definitivament vostè esta com a mínim equivocat, si mes no per respecte no li qualifico aquesta greu afirmació.
Per altra part es molt bonic allò de “copiar i pegar”, el que demostra que vostè hauria de tenir iniciativa pròpia per poder entendre que un prohome com Vicente Ferrer no es de ningú, per molt que reprodueixi un comunicat del PSC. Jo a vostè el conec de tota la vida, i li tinc un respecte, cosa que darrerament em fa pensar fins on pot arribar una persona per tant de obtenir redits politics amb unes manifestacions tant absurdes i fora de lloc.
Desitjo de tot cor pel respecte que li tinc, poder mantenir-li.
Una abraçada.

Joan Sabaté ha dit...

Sincerament, no l'entenc i, tot i que no el conec, o almenys no sé qui és, li reitero igualment el meu respecte. Veig el seu comentari bastant desproporcionat, però confio que això no impedeixi continuar debatent com fins ara.
Una abraçada

ximo ha dit...

"aquells QUE, COM els socialistes, estem amenaçats pels terroristes i comptem molts morts en les nostres files, mai no fem un ús partidista de les víctimes"
No soc mestre de res i menys d'ortografia, tot i que m'agrada escriure; Pero m'estranya molt,
Mc calan, que el Sr. Sabate no hagi fet notar el que jo ara faig, nomes m'he permès afegir unes comes a la seva frase per tal d'evidenciar que el que ha dit Sabate es que TAMBÉ els socialistes estan amenaçats, ergo, els altres, també.

Quant al copiar i enganxar, Mc Calan, fa un temps, a La Marfanta, "algú" ja va fer notar de la utilització d'aquesta tècnica per part teva, i no en una cosa evident i lògica no, en una parrafada suposadament original, però plagiada.