divendres, 16 de gener del 2015

Un nou engany, un nou fracàs




Mas anteposa el seu interès personal i de partit a l’interès dels ciutadans de Catalunya i a la governabilitat del país després de més de quatre anys de desgovern desatenent les imperioses necessitats de les persones, que la situació socioeconòmica ha generat. Fixar la data de les eleccions al Parlament al setembre significa prioritzar l’interès dels grups municipals de CiU que així ho exigien per evitar que un previsible mal resultat en aquests comicis comportés posteriorment la pèrdua de nombroses alcaldies.

CiU i ERC contràriament a la imatge idíl·lica d’acord que han volgut transmetre una vegada més estan en posicions realment molt diferents. Mentre ERC continua mantenint la irresponsable quimera d’una declaració unilateral d’independència; CiU sap que això és impossible perquè no comptaria amb cap tipus de suport ni reconeixement internacional i tot indica, doncs, que Mas està intentant guanyar temps esperant un canvi d’escenari polític.

Mas està, per tant, enganyant els catalans i únicament pensa en la seva supervivència política mentre Catalunya continua immersa en una gravíssima crisi econòmica amb greus conseqüències socials que han portat moltes famílies al llindar de la pobresa enmig d’una inactivitat del govern totalment punible. Els socialistes reiterem que cal prioritzar d’immediat l’acció de govern que permeti la recuperació econòmica, la creació de llocs de treball i la millora  dels serveis socials paral·lelament a impulsar una reforma constitucional en sentit federal que resolgui l’encaix de Catalunya amb Espanya.


*Valoració de l'anunci de convocatòria d'eleccions que avui m'ha publicat el setmanari Més Ebre