dimecres, 12 de maig del 2010

Les comunicacions de l'euroregió de l'Arc Mediterrani


Divendres passat, 7 de maig, vaig assistir al Palau de Congressos de València, amb una nombrosa delegació ebrenca, a l'acte reivindicatiu de les comunicacions de l'euroregió de l'Arc Mediterrani i, molt especialment, del corredor ferroviari de mercaderies que ha d'unir Algesires amb Estocolm, passant per tot el llevant peninsular.

L'acte estava organitzat per la fundació Ignasi Villalonga de la qual n'és el director i l'ànima Eliseu Climent, conegut intel·lectual i activista catalanista del País València. L'objectiu de l'acte coincideix amb l'objectiu de la plataforma Ferrmed, formada per empreses i institucions, entre elles l'ajuntament de Tortosa, adherit per unanimitat gràcies a una moció del grup socialista, i amb una més que evident apatia per part de l'alcalde Bel i el seu govern. Aquesta plataforma està treballant de manera eficaç per aquest projecte i alhora coincideix amb la voluntat expresada pel Govern de Catalunya i explicada de forma brillant pel conseller de Política Territoria, Joaquim Nadal, a l'acte de València. L'acte va comptar amb una nombrosíssima assistència de representants institucionals i de la societat civil, de tots els territoris de parla catalana, i estic segur que serà un bon impuls per a les gestions que el Govern d'Espanya i el seu president José L. Rodriguez Zapatero es van comprometre a fer amb motiu de la presidència espanyola del Consell Europeu, tal i com ho va explicar en sessió parlamentària al Senat.

L'objectiu concret és que aquest eix ferroviari s'inclogui com a prioritari en la planificació dels eixos de comunicació estratègics que la Comissió Europea ha d'aprovar. Aquest corredor ens afecta de ple a les Terres de l'Ebre i serà un element clau per possibilitar l'impuls industrial que la nostra vegueria necessita els propers anys coincidint amb la recuperació econòmica, tal i com va recollir en la seva intervenció José L. Mora, president de la COCIN de Tortosa i únic ebrenc que va tenir possibilitat d'intervenir en l'acte.

1 comentari:

bismac ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.