dimarts, 9 de desembre del 2008

Reflexions vespertines

Fa pocs dies em feia ressò en roda de premsa, de la pregunta que Rafel Lluís, regidor socialista a l'Ajuntament de Tortosa i conegut empresari, formulava en el ple, responent a les queixes d'empresaris del territori entorn de l'organització de la fira "Casainnova". Una fira que sembla que han coorganitzat l'Ajuntament i la Cambra de Comerç, i dic sembla perque a la pregunta en el ple, la resposta va ser confusa, i desconeixem si hi ha signat alguna mena de conveni entre totes dues institucions.

Aquesta fira sembla que l'ha organitzat finalment una empresa de Tarragona. Es pot discutir si calia externalitzar o n'hi havia prou amb els recursos humans i materials, de les dues institucions promotores i en cas de fer-ho, si hi havia aquí alguna empresa capacitada. Amb tot, però no es aquest el tema principal, la queixa que recollíem ve del fet que totes les contractacions, especialment en matèria de promoció es van fer a empreses de fora de les Terres de l'Ebre, quan aquí n'hi ha amb sobrada capacitat i experiència.

En els moments de crisi econòmica que estem patint, entenem la demada de les nostres empreses a les institucions, perquè puguin ser adjudicatàries de contractacions, que es fan en cas d'actuacions a l'Ebre. La pròpia Cambra de Comerç se n'ha fet ressó d'aquesta demanda, i per això no entenem el cas que ens ocupa.

El senyor José Luis Mora, com a president de la Cambra, es queixa que això es digui públicament, quan és un tema públic, és un tema que forma part de la "res pública" i, per tant, entra de ple en l'àmbit del govern de la "polis", per tant de la política. I és curiós que ho digui el senyor Mora, que per altra banda, és tan aficionat a pronunciarse sobre els pressupostos dels diferents governs entre altres temes de la "res pública".

Potser el que no li agrada és que els comentaris puguin tenir un to crític amb la seva gestió? Això lligaria amb el cúmul de despropòsits que afegeix en la carta pública que m'adreça. No tinc cap necessitat de justificar res, però mai no he estat un dirigent sindical, es públic i notori, i mai no he amenaçat ningú. Això sí, sempre he estat al costat dels més dèbils, soc treballador i fill de treballadors, he estat i estic al costat dels meus, dels més febles malgrat ser la majoria, com a socialista i com afiliat a la UGT. I així ha estat sempre en la meua trajectòria com a polític i com a persona. També al costat dels empresaris honestos, dels que posen la seva capacitat i arrisquen els seus recursos al servei de la societat, obtenint un benefici legítim. Mai ningú m'ha vist en un altra actitud.

He estat sempre contra la tirania i contra les actituds despòtiques, dictatorials i intolerants. Vaig estar contra la dictadura franquista en les seves acaballes. No tots hi érem. El meu treball polític sempre ha estat alineat en la lluita per la llibertat, la democràcia i la justicia social, valor aquest que encaixa perfectament en el treball que he fet, faig i faré en defensa del progrés econòmic de Tortosa i les Terres de l'Ebre. Perquè és necessari crear riquesa, per garantir la qualitat de vida dels nostres conciutadans, especialment dels més febles. Això sí, mai no me n'he refiat d'alguns empresaris que tenen por del creixement i de l'augment de la competència, por a que en una situació de creixement, les reivindicacions dels seus treballadors vagin a més, por a que altres més emprenedors potser vinguts de fora, els guanyen en la legítima competència que significa l'economia de mercat. Por en definitiva al progrés, potser perquè a ells ja els hi va bé. Democràticament en la legítima contesa política (les coses de la polis), aquests mai no em tindran al seu costat.

1 comentari:

ximo ha dit...

El que he notat a faltar ( potser es que no ho he vist o escoltat) es una resposta amb el mateix nivell de contundència de la carta del Sr. Mora.
Jo, sense estar directament afectat, ja ho vaig fer, tot el públicament que puc: http://baldana.blogspot.com/2008/12/jose-luis-mora.html