dimarts, 11 de novembre de 2008

Continuem amb les obres de restauració de la Catedral de Tortosa

Dimecres passat dia cinc de novembre, vàrem tenir una reunió amb el subdirector de l'Institut del Patrimoni Cultural del Ministeri de Cultura per parlar de la continuïtat de les obres de la Catedral de Tortosa. A la reunió vàrem participar, per part tortosina, el Degà del Capítol de la Catedral Mossèn Josep Ma. Tomàs, l'arquitecte director de les obres de la basílica, Josep Lluís Ginovart i jo mateix.

La reunió va ser profitosa, és d'aquestes de les quals en surts amb la satisfacció de la feina feta. Vàrem aconseguir el compromís de reiniciar l'actuació de l'Estat mitjançant l'IPC, en la millora del que és, sense cap mena de dubte el monument més important de Tortosa i de les Terres de l'Ebre, a més de ser una catedral gòtica força interessant dintre del que és coneix com a gòtic català, i per tant amb importància a escala catalana i espanyola.

La quantitat inicial de 300.000€ en els propers tres exercicis, mirarem de millorar-la en els propers pressupostos i en qualsevol cas tenim el compromís de continuïtat més enllà del 2011. La nostra catedral de Santa Maria ha tingut ja importants actuacions de restauració, ara cal continuar amb la restauració dels pinacles i els contraforts. L' enderroc de les cases del davant del temple i la urbanització de la plaça resultant, integrant l'escalinata, permetran que més enllà de la irrenunciable conservació del nostre patrimoni artístic, tinguem un actiu turístic extraordinari. No fer-ho així seria una irresponsabilitat imperdonable.

1 comentari:

Mc Calan ha dit...

De mica en mica li quedarà un barri apanyadet...Que em deixarà de tant en tant anar a passejar ?