dimarts, 10 de juny del 2008

La visita del President Montilla



Dissabte passat el Primer Secretari del PSC i President de la Generalitat de Catalunya, José Montilla, va visitar les Terres de l'Ebre, per assistir a l'assemblea que els socialistes de l'Ebre celebràvem a Tortosa. La visita la valorem com a molt important, per la rellevància de la persona i per l'oportunitat del moment.

No és cap secret que els darrers temps han estat força dificils. Després d'una victoria aclaparadora a les darreres eleccions del 9 de març, amb el 48% dels vots en el conjunt de la regió i amb resultats significatius a molts municipis com el 52% de Tortosa o el 64% a Sant Jaume d'Enveja, esclata la crisi de la sequera a les conques internes de Catalunya, amb la necessitat de transferir aigua des de l'Ebre, per garantir l'ús urbà davant d'una emergència que adquireix caràcter nacional.
Una transferència que des del primer moment es planteja com a puntual i sense cap nova concessió, aprofitant aigua estalviada de les concessions de regadiu aigües amunt, fins que entre en funcionament la nova planta dessalinitzadora del Prat de Llobregat. Tanmateix però rapidament s'aixequen veus, unes benintencionades i les altres d'oportunistes inqualificables, que fins fa poc i encara avui defensen la política de grans transvasaments, negant les dues premises bàsiques, a saber, que estem davant d'una emergència nacional i que el govern actuï de bona fe. Ni tan sols varen servir per a res les garanties jurídiques que establia el Reial-Decret 3/2008, fixant que només és podia transferir aigua mentre durés l'emmergència o fins que entrés en marxa la dessalinitzadora.

Avui després d'un maig excepcionalment plujós, s'ha aixecat el nivell d'excepcionalitat II i en compliment del Reial-Decret 3/2008, s'ha abandonat el projecte de transferència. S'ha evidenciat qui tenia raó i qui mentia. Els dos governs de Catalunya i d'Espanya, han complert amb els seus compromisos, i els socialistes hem demostrat una vegada més, que complim els nostres compromisos i fem alló que diem. No havent-hi emergència no hi ha transferència i el govern mereix confiança perquè ha complert, davant la desolació d'aquells que esperaven un llarg procés de desgast dels socialistes a l'Ebre i a la resta de Catalunya, més amunt del Coll de Balaguer.

El President Montilla va agrair a la federació ebrenca, la fermesa i la coherència demostrada al llarg d'aquest procés. Els socialistes de l'Ebre li vàrem agrair la convicció i fermesa antitransvasista demostrada, així com el compromís inversor del Govern amb l'Ebre demostrat en els darrers pressupostos. Amb tot, se li va demanar un esforç per accelerear l'execució de determinades inversions, com ara les obres del PIPDE, que depenen dels dos governs, a fi i efecte que la confiança dels ebrencs en el Govern i en general amb les administracions de govern socialista, evidenciada en les passades eleccions, es vegi reforçada, amb la visualització de l'acció de govern prevista.

2 comentaris:

mardefons ha dit...

Miri sr.Sabaté la gent de l'Ebre esta molt escaldada amb els polítics que durant moltes dècades(o segles) han governat el nostre territori, en molts casos i no vull oferndre a ningú els franquistes al nostre territori es van recauxutar i van continuar governant amb les sigles de CIU, per tant el calentament es molt i esta molt enquistat.
En aquest sentit, sr.Sabaté, vostés no han enganyat, no han venut el territori i sobretot no han tirat la pedra i han amagat la mà com la resta de partits al territori, peró ho han d'explicar. Els volem sentir més.

Mc Calan ha dit...

El president dels EEUU Mr. Bush quan viatja a un lloc calent com l’Irak fa el mateix...
La ministra de defensa Carme Chacón també ho va fer quan va anar al Líban...
Podem concloure que aquestes terres pel govern de la Generalitat son “terres calentes” ?
Pel mateix preu també ens podríem preguntar els motius....