dimecres, 4 de juny del 2008

El Grup Municipal del PSC denuncia les pressions de CiU perquè es faci el minitransvasament, tot i superar l’emergència

El Grup Municipal del PSC a l’Ajuntament de Tortosa hem denunciat aquest dilluns les pressions que està realitzant CiU perquè aquest divendres no es derogui el Reial Decret 3/2008, un cop s’ha superat l’excepcionalitat que va comportar la seva aprovació. Els socialistes volem denunciar una vegada més la demagògia de CiU al territori que s’ompli la boca amb declaracions contra el govern català, tot reclamant-li que faci, paradoxalment, allò que ja ha anunciat que faria, derogar el reial decret, manifestacions que cauen en un sac buit al seu propi partit. El que hauria de fer el senyor Bel és intentar convèncer als dirigents del seu partit perquè donin suport al govern en les polítiques de gestió hídrica que defugen els transvasaments estructurals i no fer comèdia amb posicionaments contra un govern que ja ha complert.

També lamentem que dilluns es dugués al Ple una moció que ja estava obsoleta i no s’hagués volgut anar més enllà i rebutjar unànimament tots els transvasaments estructurals, inclòs el del Roine. En aquest sentit, volem deixar constància que l’aprovació ahir de la moció de CiU al Congrés on demana que s’estudiï el transvasament del Roine forma part dels gestos de cortesia parlamentària als grups minoritaris que contribueixen a l’estabilitat del Govern, però aquest gest ha anat acompanyat durant el debat d’aquesta moció amb la manifestació clara per part de la portaveu socialista que el transvasament del Roine és incongruent amb la política racional que duu a terme el govern socialista i, per tant, que aquesta no és una opció prioritària.

Per tot plegat i en no acceptar que la moció presentada per l’Ajuntament de Tortosa anés més enllà i s’oposés a tots els transvasaments estructurals, inclòs el del Roine, el grup socialista vam optar per l’abstenció perquè no volem participar en aquest tipus de pantomimes que només busquen rendibilitat a curt termini i que només serveixen per fer política d’aparador. El nostre partit ja ha demostrat clarament que no aposta pels transvasaments estructurals. Ara emplacem al senyor Bel a que es reuneixi, com hem fet nosaltres, amb el seu partit, que els reclami que no donin suport als transvasaments, perquè són CiU i el PP els grans defensors de les tesis transvasistes. Si el senyor Bel vol treballar per Tortosa el que ha de fer és posar-se al servei dels tortosins i tortosines, deixar de fer demagògia, i fer pedagogia al seu partit.

5 comentaris:

pere ha dit...

Mira Joan tu saps i jo també que la política de la dreta rancia es aquesta "el fas amb una ma l'altra no ho sap" la de les "mitjes veritats" que es pitjor que la de les mentides confeses.
De totes formes crec que la gent no es tant ignorant com aquesta colla de "llestos" es pensen.
Endavant i feina que'l vostre projecte racional i coherent, tot i que no esta recolçat pel "capital", te avui per avui el recoçament més important que es la legitimat que va rebre fa molt poc, un... 52%.

Mc Calan ha dit...

Senyor Sabaté: Es que vostè te la virtut de desorientar-me , confondrem, marejar-me de tal manera que ara si que no sé on soc...
1.- Vostè sempre ha defensat la interconnexió de Xarxes de forma explicita ( jo he vist vídeos seus ).
2.-Vostè va votar favorablement al CAT. Això es congruència, si senyor !.
3.- Ara es manifesta un aferrissat antitransvassita...(!) (Això ja no lliga amb tot lo anterior)
4.-Vostè com el seu partit s’ha mostrat recalcitradament en contra de la solució del Roîne, però no ha estat així en la interconnexió de xarxes.
5.-I no lliga perquè ....................a) Vostè sap que el seu partit al govern de la Generalitat esta esperant el moment favorable per treure la interconnexió de xarxes encoberta a traves de la planta de Cunit. Que si es un transvasament..
b) No lliga perquè avui mateix el seu grup parlamentari (PSC) acaba de donar llum verda al estudi de la alternativa del Roîne, que vostè mateix qualifica d’incongruent... però l’han votat !
c) No lliga perquè diu que el seu partit no aposta pels transvasaments “estructurals”...Què es sinó el transvasament del Roîne?
d) Miri senyor Sabaté; la cortesia a la que vostè fa referència per justificar el vot favorable del seu grup parlamentari al estudi del Roîne, contradiu els seus principis anti transvasites...
No digui que el Senyor Bel (un alcalde d’un poble de 38.000 habitants) ha de convèncer als del seu partit, quan vostès; el PSC; s’han deixat convèncer per CiU per aprovar en seu parlamentaria el que vostè mateix qualifica d’incongruent.
De tota aquesta deriva en la que vostè esta immers, no mes cal deduir que “s’aferra a un ferro roent”. Podem deduir fàcilment de quin ferro es tracta ....

Kinsey Milhone ha dit...

Sr. McCalan, se que qui tindria que contestar-li es el Sr. Sabaté, per que no puc menys que dir-li que vostè se les pinta sol per tergiversar els temes, l’interconnexió de xarxes, al menys com jo l’interpreto, en cap cas vol dir treure mes aigua de l’Ebre, sí fer un ús més racional de l’aigua, tan la de l’Ebre, com la que pugui arribar de les dessaladores. El Sr. Sabaté com molta gent de les Terres de l’Ebre, estan a favor que tothom tingui aigua, que tothom en faci un bon ús i no la malbarate ningú i de l’únic que sempre s’han manifestat rotundament en contra dels transvasaments permanents que son els que produeixen desenvolupaments de territoris que no son el nostre (Camp de Tarragona sense anar més lluny).
Per un altra banda el Sr. Sabaté hauria d’agrair-li el pes que li dona, ja que nega al Sr. Bel capacitat per influir dins al si del seu partit, però reclama del Sr. Sabaté que no tan sols influeixi dintre el seu, si no que també ho faci en les decisions dels governs de Catalunya i de l’Estat.

Mc Calan ha dit...

Kinsey Milhone : Li acabo de dir precisament que el senyor Bel es un alcalde d’un poble d’uns 30.000 habitants. Em dirigeixo al senyor Sabaté perquè ell es Senador, i es suposa que pot representar els interessos d’aquestes terres a Madrid. No es que li doni importància....Es que la té! Però aquesta importància va parella amb molta responsabilitat. Responsabilitat que no he vist per en lloc.. Però ja no en la persona de Sabaté, sinó amb la de ningú! Accidentalment es ell qui teòricament ha d’intentar afavorir el territori... Tinc que recordar-li que el grup del senyor Sabaté es qui governa Catalunya i l’Estat espanyol.? Normalment qui governa te la responsabilitat de fer-ho , i fer-ho bé..! Tot aquest procés ha estat un nyap, com la Llei de la Dependència, com la Llei d’Igualtat Social, com les reformes educatives en curs, com la incapacitat de mantenir un nivell sanitari i hospitalari adient, com la Política d’Habitatge amb la anomenada renda d’emancipació, i naturalment en la política de reequilibri Territorial , que es en el fons la que crispa per injusta les ànimes d’aquestes terres.
Vull ésser exigent perquè ho considero just. Quan algú no fa bé una cosa, li agafes l’estri i li dius...”porta, que ja ho faré jo!!” M’ho pensaré....

el far del nord ha dit...

Que faran alguns ara que no plou?

S'esta acabant el "xollo" i el protagonisme.