dimecres, 4 de juny del 2008

L'Entesa es reuneix amb el president Montilla


L’ENTESA ACORDA AMB MONTILLA REFORÇAR LA COORDINACIÓ AMB EL GOVERN I CANALITZAR EN EL SENAT ELS INTERESSOS CATALANS

Els 16 senadors i senadores de l’Entesa s'han reunit aquest matí amb el President de la Generalitat.

El grup parlamentari de l’Entesa Catalana de Progrés, tercer grup del Senat, s'ha reunit aquest matí en el Parlament de Catalunya amb el President del Govern, José Montilla. L’Entesa s'ha ofert al President a ser el vehicle dels interessos catalans a Madrid, ja que aquest grup és expressió del Govern de Catalunya (PSC, ERC, ICV-EUiA). També han acordat amb Montilla que es determini un responsable del Govern com a interlocutor amb l’Entesa per coordinar les iniciatives en el Senat. El grup parlamentari i el President han parlat dels temes que l’Entesa ha plantejat en el Senat, i que interessen a la Generalitat, com són la negociació del finançament, la reforma del Senat i l'ús normalitzat del català en la Cambra alta.

2 comentaris:

Mc Calan ha dit...

Es del tot necessari que el Grup d’Entesa es reuneixi amb el president Montilla, per; com diu vostè subtilment; reforçar la coordinació....I es que cada tema que toca el tripartit cadascú va per lliure, tot i el pacte de no agressió que varen firmar quan es va constituir l’actual Govern de Catalunya.. La normalització del català a la Cambra alta, vostè sap perfectament que no es possible, no així al Senat que ja existeix un projecte que pot arribar a possibilitar-ho i que esta penjat a la teulada amb les ambigüitats del “apoyaré” del president Zapatero.
Penso que l’actual govern cada cop s’allunya mes de les expectatives de la gent del carrer i que a sobre no donen la talla d’un govern fort ni monolític amb les decisions que prenen contradient-se en funció dels seus respectius programes de govern. En definitiva, una “entesa”contra natura que dificulta la fluïdesa en l’acció de govern. Tothom estem pagant les conseqüències d’aquesta manca de coherència. Podria enumerar la quantitat de lleis “aparador” que han proliferat en aquesta legislatura, sense possibilitar seriosament l’acompliment de cap d’elles. Unes per solapament competencial, les altres per manca d’assignació pressupostària, altres per ésser recorregudes, i ja no parlem de decrets derogats...
Mai el legislatiu havia fet tantes lleis !! Unes innecessàries, altres recurrents, altres impossibles... La llibertat amb aquest govern cada dia es va estrangulant mes i mes. Tothom vol ésser progressista costi el que costi..Els resultats son prou evidents, les lleis no es poden acomplir...Es un govern virtual dotat d’idealisme, que no de idees, ni de pragmatisme. A sobre la fiscalia admet a tràmit l’expedient/denuncia per estudis de dubtosa utilitat com el de la “cloïssa daurada” entre altres, i que pel seu import no precisava de concurs públic..
Per acabar no mes voldria expressar-li en honor a la veritat que dintre del PSOE/PSC hi ha gent de molta vàlua, però malauradament no es fan sentir massa en l’acció de govern. Vostès sabran els motius...

urpa ha dit...

El domini que te el senyor mc calan de la politica es brutal.
Com pot una persona que no esta dins del mom de la politica com ell va dient tenir aquest domini?
Com ja s'ha apuntat alguna vegada per aquest blog, penso que al darrera hi ha un politic actiu de CiU, tot i que alguna vegada intenta despistar-nos en comentaris que volen demostrar ignorancia, no son més que part del seu joc. I com és lògic tenen encanonat (mediaticament) a Joan Sabaté, des de la seva poltrona de diputat potser?