dilluns, 10 de març del 2008

Victòria socialista en el record d'Isaías Carrasco


Els socialistes avui estem contents, i alhora en el record molt present Isaias Carrasco, el nostre company de Mondragón vil i traïdorament assassinat pels etarres. El nostre record està avui amb la seva memòria i amb la seva dona i els seus fills. Estem dolguts i convençuts que qualsevol de nosaltres podria avui ésser Isaias. Tanmateix la meva condemna sense pal·liatius a l'actitud majoritària del públic de l'estadi de Sant Mamés a Bilbao, no hi ha excusa ni perdó per als que no respecten la vida humana i als que els justifiquen. Matar mai està justificat i per suposat no ho està fer-ho en nom d'un ideari nacionalista, fonamentat en la idea d'una pàtria mítica, sostinguda sobre una bona quantitat de falsedats històriques, només vàlides per als que se les volen creure i que ofenen la intel·ligència més elemental, i el coneixement històric d'un poble el Basc. Els homes del qual, han nodrit històricament les files dels exercits i la marina castellana, com per parlar ara de "territori ocupat" i que ens ho diguin als catalans que varem veure com a partir del 1938 ens ocupaven els requetés alabesos i navarresos a les ordres de Camilo Alonso Vega i Garcia Valiño. Per cert avui algun ajuntament molt proper, amb un pacte de govern estrany no ha convocat els cinc minuts de silenci que han demanat les entitats municipalistes.

Però certament avui estem contents perquè democràticament ha triomfat el projecte socialista liderat per José Luís Rodríguez Zapatero. Una victòria neta, que significa una aposta clara per continuar avançant en les polítiques socials, per millorar la qualitat de vida de tots, en un context de polítiques de creixement econòmic i per tant de creació de riquesa, alhora que aprofundim les polítiques d'igualtat i avancem cap a l'estat federal des del reconeixement al caràcter plurinacional d'Espanya. Una victòria que ens reforça en el compromís responsable de treballar fort, per respondre a les legitimes aspiracions que la majoria de la ciutadania a posat en nosaltres.
Aquesta victòria a tota Espanya ha vingut acompanyada d'una gran victòria del PSC a Catalunya, superant les pròpies expectatives i igualant els resultats de la gran victòria de 1982. Ha triomfat la Catalunya optimista sobre el tòpic del català emprenyat. Ha estat la victòria del projecte que lidera el President Montilla i amb l'impuls inqüestionable de la Carme Chacón. Una vegada més Catalunya es situa a l'avantguarda progressista d'Espanya, evitant el triomf d'un projecte retrògrad, més que conservador, que mira enrere més que endavant i que sintonitza amb les forces més atàviques, alhora que es fonamenta en un nacionalisme espanyolista clarament agressiu amb Catalunya. Catalunya ha donat suport al projecte socialista i del catalanisme federalista. El que representa amb una opció de futur renovada, el sentir majoritari dels catalans des de fa més d'un segle.

La victòria socialista s'ha completat amb un excel·lent resultat a totes les Terres de l'Ebre, on hem obtingut el 48% dels vots guanyant a les quatre comarques i a la gran majoria dels municipis. hem revalidat la primera posició i amb una millora espectacular de les nostres posicions, que ens ha convertit de nou en la primera força política del territori amb molta diferència respecte a la segona. Així mateix a Tortosa el resultat ha estat espectacular, un 52% dels vots, hem sumat més que tota la resta junts. Difícilment avui es pot sostenir el tòpic de que Tortosa és una ciutat de dretes, quan a més a més hem guanyat totes les convocatòries electorals d'ençà l'any 2000, amb l'excepció de les darreres municipals, on es confirma que una excessiva abstenció diferencial, deguda a un excés de confiança entre altres raons, malgrat mantenir percentatge de vots i nombre de regidors, ens va apartar del govern i de l'alcaldia. El resultat d'ahir tor i no ser extrapolable ens esperona a continuar treballant, per construir l'alternativa i tornar a un govern, que sense posar en dubte la legitimitat de l'actual, respongue molt millor al sentiment polític dels tortosins. Treballarem fort reforçant la proximitat a les persones, escoltant tothom, corregint errors i convençuts que treballlem amb la majoria per tothom. Tot plegat queden tres anys.

Gràcies a totes i tots els que heu fet possible la victòria, no us defraudarem.

1 comentari:

el far del nord ha dit...

La satisfacció de la repassada que el PSC a Tortosa li ha pegat a CiU, fa que sigui fins i tot politicament incorrecte a l'escriure això.

Els resultats a Catalunya son molt bons, a les TE millors, al Baix Ebre excelents, i a Tortosa "collunuts".

Endavant i ja falt menys per al MAIG del 2011, senyor Bel i Accensi tremola que ja et queda poc.