divendres, 25 de gener del 2008

No hi ha color: el PSC creu en l’Ebre, CiU, no



Fins a dos vegades vaig haver de llegir-me aquest dijous passat la premsa per assegurar-me que havia entès bé el que havia escoltat pel matí a la ràdio. CiU venia a l’Ebre a dir-nos que esperen treure tres diputats per Tarragona. De seguida vaig pensar que eren ridícules aquestes afirmacions, tenint en compte que aquesta formació va treure només un diputat en les darreres eleccions i aconseguir-ne ara un tercer significaria triplicar els resultats. Per tant, només podia respondre a la voluntat de la dreta nacionalista catalana a vendre fum i fer volar coloms sobre una expectativa que saben que no és raonable, per fer veure que sí que creuen en l’Ebre, i que la seva candidata ebrenca pot ser diputada. Però és un engany, perquè saben que no treuran tres diputats. No confien en el nostre territori. No cal tornar a repetir quina va ser la posició de CiU, favorable al transvasament, per cert, ratificada amb aquesta moció que van presentar i que va rebujtar el Parlament en què demanaven la interconnexió de xarxes i el transvasament del Roine. No confien en el nostre territori, perquè l’han deixat abandonat de la mà de Déu durant els anys que han governat a Espanya i Catalunya, situació a la qual hem començat a posar remei. No tenen ni una guspira de confiança ni en la seva gent, a qui releguen a llocs d’una llista amb cap garantia de sortir elegits. I, per si fos pocs, arriben a l’Ebre d’excursió amb un candidat per Tarragona que és de fora i que segur que va haver d’emprar el GPS per arribar dimecres passat a Tortosa. Per tant, que no ens tornin a enredar, demostrem-los què en pensem del mal que han fet al nostre territori. Els socialistes som la millor garantia per al futur de les Terres de l’Ebre i nosaltres sí que creiem en la nostra gent, ho van demostar complint el compromís d'aturar el transvasament. Perquè creiem en la nostra gent, avui ja tenim assegurada la presència a les Corts Generals la pròxima legislatura i, donades les expectatives raonables que tenim de revalidar els tres diputats aconseguits en les darreres eleccions, tornarem a ser els únics amb representació al Congrés a través de la companya Lluïsa Lizárraga, protagonista directa en la ponència de derogació del transvasament, després de retirar les tropes de l'Iraq, la primera iniciativa del president Rodríguez Zapatero en arribar a la Moncloa.

6 comentaris:

Robert Bellaubí ha dit...

Aquest és un escrit d'un anònim del blog d'Ebrediputats, que el copio perquè trobo pot servir per a aquesta ocasió:

Algú me n'ha fet referència i he visitat la web del Congrès dels Diputats. Les dades que m'han donat són certes i objectives:
Jordi Jané 456 intervencions parlamentàries al congrès durant la legislatura 2004-08.
Els tres diputats socialistes de la demarcació de Tgna 132 (entre elles les 19 de la nostra paisana Lluísa Lizarraga).
Qui treballa molt i qui treballa poc o molt poc?
Aquestes dades soles avalen el candidat de CIU.
I tots els que parlen en contra, que ens justifiquen als del seu grup, que no es guanyen el sou!

Mc Calan ha dit...

Puc arribar a comprendre que com s’apropen les eleccions, vostè ha de fer proselitisme. Ara bé el seu estil des qualificador dista poc del que ha estat utilitzant el PP a dia d’avui.
Sortosament la gent es mes intel•ligent del que vostè es pensa i s’ha de convèncer amb arguments . Al meu modest entendre el seu escrit , a part de les desqualificacions que introdueix, sembla un intent desesperat per treure el coll un altre cop a l’escenari polític amb continguts propis d’arenga de baix nivell. De vegades he pensat que vostè com a docent, ja hauria de saber com tractar aquest tema, i fer-ho amb un exquisit sentit de la pedagogia. Senyor Sabaté; sento dir-li que no es al cas, i que personalment m’ha defraudat el fet de que per enaltirse vostè hagi d’enfonsar als demes.
Li desitjo molta sort amb les seves lícites ambicions politiques

pere ha dit...

Mira com el tema no va de kg de melons aquesta estadistica no ens aporta res.
CIU va voler vendre el nostre territori aixó es la realitat,
si per portar endavant la venta va fer aquestes preguntes segurament es el que menys importa.

cucafera ha dit...

McCalan crec que el que més et preocupa de tot és que encara hi hagi algú que digui les veritats a CiU. Voldrieu que oblidem, però això no és tant fàcil.

Joan Sabaté ha dit...

Sr. Robert Bellaubí, hauria de saber que el nombre d'intervencions d'un/a parlamentari te molt a veure amb dues coses i cap és la que vosté insinua i els diputats autonòmics de CiU diuen. Els diputats d'un grup petit com el de CiU,només amb 10 diputats s'han de multiplicar i intervenir en totes les comissions i en tots els punts del plenari, en canvi els membres del grup del govern amb 164diputats s'especialitzen i només intervenen en comptades ocasions. Així mateix la funció de control al govern amb interpelacions només la fan els parlamentaris de l'oposició, com no pot ser d'altra manera. En conclusió els diputats de CiU donen informació enganyosa, que és equivalent a mentir, i vosté vull suposar que és només un ciutadà desinformat. Si no es creu el que li he dit, comprovi les intervencions dels diputats del grup mixte que son sols, com ara el benvolgut josé A. Labordeta i veura com se li obren els ulls.
Cordialment.

el far del nord ha dit...

Benvolgut Robert, m'agradaria saber si voste va estat al debat de la Cambra de Comerç, jo hi vaig ser i vaig escoltar molt atentament al senyor J.J. (que viu a Barcelona) i ara a descobert un lloc que es diu Terres de l'Ebre. Al dia següent vaig senti a J.J. (que viu a Barcelona) a la cadena Ser i la meva conclusió és:

Que espero que CiU amb Jordi Jane al capdavant estigui molts i molts anys a l'oposició, perquè ara resulta que han descobert la sopa d'all.