dimarts, 8 de gener del 2008

Inici d'any molt gris

Els darrers sis mesos i mig hem estat expectants per veure quin camí prenia el nou govern de Tortosa, sobretot per les moltes promeses realitzades, per les crítiques destructives al nostre treball que buscaven mostrar un panorama falsament efereïdor de la nostra ciutat, per la demagògia en què es van instal·lar per vendre que tot s'havia fet malament i ara s'anava a arranjar tot d'una plomada. I vet aquí que després de sis mesos, no hi ha cap nova expectativa,. CiU continua sense tenir ni model ni projecte de ciutat. Res de res. Fum. Van fer de destralers, els va anar bé, i ara continua sent la seva principal arma.
Això sí, han tingut la gran sort de poder recollir la nostra acció de govern anterior, donant continuïtat a les inversions ja encetades o plantejades (Centre Cultural de l'Escorxador, Centre de Tecnificiació Ciclista, Pincat...). En aquest sentit, celebrem que no puguin fer marxa enrere a la recuperació de la nostra ciutat històrica, deixada de la mà de Déu durant els 20 anys de CiU al govern de Tortosa.

Tot i el bon moment que passa l'Ajuntament, el seu primer pressupost no podia estar més mal fet perquè atempta contra els criteris a l'ús, incrementant més d'un 16% la despesa corrent i reduint les amortitzacions en més d'un 25%. Han hagut d'admetre que han trobat un Ajuntament força sanejat però el fet de reduir l'índex de retorn posa en perill aquesta dada que encara és bona, però que pot ser negativa si baixa més. I, sobretot, el que més clama al cel: un pressupost que inclou una important pujada del capítol de personal. Estarem atents en aquest sentit perquè CiU no converteixi l'Ajuntament en una oficina de col·locació com ha fet amb altres administracions on governa. El que hem constatat ja és el sectarisme d'aquest govern en relació a la política de personal, passant el rodet sense contemplacions, sense tremolar-los un dit a l'hora de no renovar una dona embarassada, necessària al seu lloc de treball, competent i preparada, sense que ni ERC hagi dit ni mut, tot i tenir un destacat dirigent sindical a les seves files. A això cal afegir la no renovació de contractes a aquells que consideren que estan allunyats del seu ideari polític.

Assistim a un inici d'any sense novetats, sense conèixer encara què vol fer aquest govern, amb l'únic canvi constatable d'una actitut prepotent, despòtica, triomfalista i, de vegades, insultant cap a la resta de formacions polítiques que formem part de l'oposició.
La grisor d'aquest govern la podem veure amb successius ordres del dia dels plens que no aporten res de nou a la nostra ciutat, que són tràmits purament, molts dels quals són la continuïtat a projectes encetats anteriorment.
Ahir ja denunciava un portaveu de l'oposició l'incompliment de bona part de les promeses electorals, massa, d'aquest govern que ho va prometre tot.
En definitiva, inici d'any molt gris.