dijous, 13 de setembre del 2007

Una proposta que aporta solucions i aposta pel futur

Un polític ha de tenir clara quina és la seva responsabilitat respecte a les persones que li han dipositat la seva confiança. Un polític ha de donar solucions, no ha de tirar la pedra i tot seguit amagar la mà. Ha de ser conscient que un cop ha plantejat un dubte o una oposició a un determinat tema, que s’esdevé d’interès general, ha de plantejar alternatives o solucions al mateix. I això és el que he intentat fer des de la meva condició de Senador pel que fa al projecte Castor. Els socialistes ens hem mogut ràpid, amb diferents reunions amb el secretari general d’Energia per tal que es replantegi la ubicació de la planta de gas prevista davant les costes d’Alcanar. Ho hem fet perquè el nostre model de creixement té en el turisme una important font i també perquè considerem que és prioritària la preservació del nostre entorn natural. Hem recollit, a més, les moltes queixes arribades des de la societat canareva i ebrenca i les hem traslladat al secretari general i al propi ministre. I ens han escoltat i avui sabem que la planta no anirà davant la costa d’Alcanar.
Els socialistes també ens hem manifestat amb la gent per demanar que aquesta planta no anés al lloc projectat inicialment, però hem anat més enllà de sortir a la foto darrere una pancarta, hem proposat solucions, alternatives, perquè és això el que cal fer si realment el que ens importa és el futur i no la propaganda demagògica. De ben segur el més fàcil és continuar assegut dient no a tot i veure-les venir. Però els socialistes tenim responsabilitats i les hem d’assumir. Per aquest motiu, davant la preocupació que tenia el territori sobre l’impacte paisatgístic del projecte li he suggerit al ministre que era aconsellable la instal·lació d’aquesta planta en una zona industrial perquè no afectés a altres activitats. Així entenc, i li vaig traslladar al ministre, que caldria avançar en la direcció d’ubicar-lo en un polígon industrial per on ja passi actualment el gasoducte d’alta pressió perquè es pugui produir la injecció de gas en condicions de normalitat i amb el cost menor possible. I sense excloure altres ubicacions, la meva proposta ha estat instal·lar la planta al polígon Catalunya Sud perquè a banda de SOLUCIONAR el problema resultaria de gran importància estratègica per al creixement econòmic de la zona, amb 900 milions d’euros d’inversions, la creació de 100 llocs de treball directes i 450 d’indirectes, i sobretot també perquè es vincula a un centre de recerca, desenvolupament i innovació (R+D+I). I davant d’aquesta pregunta i aquesta proposta hem aconseguit que el ministre Clos es comprometi a estudiar aquesta alternativa, però sobretot a vetllar pel projecte, perquè es faci en consens i amb tots els requisits de seguretat i respecte al medi ambient.
Aquesta proposta forma part de la nostra aposta per la indústria com a motor econòmic de les Terres de l’Ebre, que incentiva els altres sectors, dinamitza el comerç i els serveis, i va en la línia de l’aposta estratègica que el territori ja ha fet i que es recull en el Pla Territorial Parcial de les Terres de l’Ebre. Es tracta d’una oportunitat que han vist ja els municipis de Castelló, un debat on cal que hi entrem les Terres de l’Ebre presentant les nostres propostes.
Per tant, em sobten declaracions com la del polític convergent, senyor Bel i Accensi, que prefereix la política del “laisser faire, laisser passer”, una posició còmoda de no implicar-se amb el territori i bucar solucions, quan aquesta ha de ser l’obligació d’un alcalde de la capital de les Terres de l’Ebre, però el més sorprenent de tot és que tanqui la porta a l’arribada de la indústria a la nostra ciutat i territori sabedor com suposo que és del mal moment que passen algunes de les nostres indústries més tradicionals. Dir no al creixement econòmic i no a 500 llocs de treball em sembla un exercici d’una gran irresponsabilitat.

12 comentaris:

rafel serret ha dit...

Els politics d´aquestes terres no vos aclariu, sera perqué sou, tots de segona divisió, i l´unic que feu es quedar bé en lo de dalt per guardar la cadira. Reunir-vos, totes les forces socials d´estes terres, i d´una vegada per totes diguessem el que volem per el territori, a traves d´assamblées, o per un altre mig, com son totes les entitats censades . Portem trenta anys perden el temps, unes vegades per temor a perdre vots i les altres per sectarisme. l´unic que vos preocupa es treure el poder a l´altre

mafalda ha dit...

sr. Sabaté felicitats per l'iniciativa, desitjo que aquest projecte arribi a bon port, ha estat un encert i una bona noticia per la nostra ciutat.

mafalda ha dit...

Per cert que ens pot dir de la Cooperativa de Santiago,al final ahir va rebre el permis de patrimoni, es dir, que el nou govern de Bel i cia va enganyar a la ciutadania quan va dir al juliol que ja el tenia.

Mc Calan ha dit...

Es el que tenen aquestes apostes unilaterals...!.Ara ja sabem que ha perdut la seva “aposta”.

Kurt Valander ha dit...

La veritat es que no entenc el comentari del Sr. McCalan, per que, en aquest cas, els únics que podem perdre alguna cosa som els habitants del territori. L'obligació dels polítics es buscar oportunitats, analitzar-les i lluitar per aconseguir-les. Rebutjar-les sense informació, com ha fet el Sr. Bel en aquest cas, es seguir en la immobilitat secular d'aquesta ciutat.

Joan Sabaté ha dit...

Sr. Mc Calan, jo no faig apostes, fora de l'àmbit de la partida de cartes familiar, de molts diumenges.El que he fet és una proposta i l'he fet per al debat i per avançar col.lectivament. Les descalificacions gratuites i precipitades, que fins i tot reconeixen no tenir informació, només fan perdre al territori i solen ser fruït de la prepotència i de la intolerancia.
Cordialment.

Joan Sabaté ha dit...

Sra. Mafalda, amb la seva perspicacia habitual, ja ho ha dit vosté. Però no pateixi, un govern que menteix al seu poble es posa en evidència i el seu futur es escàs.
Cordialment.

Mc Calan ha dit...

Permeti’m per al•lusions, fer-li una reflexió prèvia: Acaba d’admetre la desinformació del projecte que vostè patrocinava per part de la majoria de la població i meva en particular. Acte seguit cap pensar que tota la informació que ens ha estat negada la tenia vostè. I dic vostè , perquè ni el seu propi grup parlamentari sabia res al respecte. Vostè quan juga a cartes no juga tot sol veritat ?. De qui creu llavors que parteix la prepotència ? Moltes gràcies.

Joan Sabaté ha dit...

Sr. Mc Calan, lamento haver-lo de rectificar. Certament no jugo sol ni a les cartes. El meu grup parlamentari coneixia perfectament el contingut de la meva pregunta i per suposat els termes concrets del debat els administra cada senador en concret.
Tanmateix li he de dir que el debat tot just s'està iniciant, que aviat el ministeri ampliarà la informació a les Terres de l'Ebre i que les diferents formacions polítiques disposen d'informació arran de la reunió dels portaveus de tots els grups a l'ajuntament d'Alcanar, negociada pel portaveu socialista el Sr. Ricard Bort. Així mateix, la més elemental prudència, en un resposable polític, obliga a no pendre posició fins que es disposa d'informació. Les presses intentant marcar-se un tanto, tirant el carro pel pedregal, solen portar a errors, de la mateixa manera que esperar que ens porten les inversions a casa, tot dient que ni la empresa ni el ministeri, s'han interessat( Sr. Bel i Accensi dixit), tampoc no porta el creixement, allò que sempre li ha anat tan bé a certa dreta de casa nostra, poca industria, pocs obrers industrials, una estructura social congelada i una ciutat de "comarques" ensopida i adocenada i això si, conservadora, com Déu mana.

Mc Calan ha dit...

No dubto de les seves bones intencions, però ja veu que no n’hi ha prou...La gent no el comprèn o vostè no s’explica al marge de les seves retòriques declaracions...Tot seguint el símil de les cartes; poc a poc es va perfilant la seva afició pels “solitaris”.
Cordialment

granhermano ha dit...

El Sr. Sabaté de solitari no en te res, representa al 30% dels tortosins dins al consistori i el PSC va guanyar a Tortosa les darreres eleccions autonòmiques, conseqüència de les quals ell esta al senat. La funció d'un senador es vetllar pel territori i promoure la instal·lació d'indústries al territori. Tots els governs de dretes ja s'han ocupat que no s'instal·lin grans empreses... per què serà? Els solitaris son aquells que van pactar amb el PP el PHN al congrés i al senat.

Anònim ha dit...

Sr. Mc Calan,

Malgrat vosté em diu en un altre lloc, però parlant del mateix", que aquest "tema" ja s'ha desestimat, continuo pensant i dient el mateix que la setmana passada ( ahir vaig anar a Barcelona i tenia l'ordinador espatllat ).

"Primer, els estudis d'impacte ambiental (encara que els confongui amb un contracte) i tots els estudis que facin falta; després la decisió consensuada. I si algú (vosté mateix) ens demostra que aquesta proposta no és "aconsellable" pel territori, pot i poden comptar amb la meua persona per defensar-no així allí on faci falta".

Cordialment,