dimarts, 21 d’agost del 2007

Monuments

Les paradoxes estan a l'ordre del dia en el mon de la política, i si no vegin l'anunci del Sr Bel i Accensi de que ha desbloquejat el conveni de l'ajuntament de Tortosa, amb la Plataforma en Defensa de l'Ebre, per construir un monument en homenatge a la lluïta contra el PHN, que varen aprovar el PP i CiU en l'anterior legislatura i que ha modificat en l'actual, una iniciativa del govern socialista presidit pel Sr. Rodriguez Zapatero.
Tot això anunciat pel Sr. Bel i Accensi estaria bé, si no fora per que la iniciativa la va pendre l'anterior govern municipal i és el que va fixar la consignació pressupostaria pertinent, en un pressupost que no va comptar amb el suport del Sr. Bel i Accensi i el seu grup municipal. Els mateixos que es varen adherir al Consorci del PIPDE, que havia de gestionar les compensacions del transvassament de l'Ebre, des de les institucions que governaven. Els mateixos que ens varen obligar, en el cas del Sr. Panisello a posar un recurs contenciós administratiu, per anul.lar l'acord de la Junta Veïnal de l'EMD de Jesús, d'adhesió a aquest consorci; recurs que varem guanyar. Els mateixos, que els que varem estar amb les nostres families i amics en totes les manifestacions, mai no varem trobar. Els mateixos, que si tenen l'oportunitat poden tornar-ho a intentar, cas de que el PP del Sr Rajoy pugui formar majoria parlamentaria a Madrid amb el Sr. Mas i el Sr. Duran.

6 comentaris:

Mc Calan ha dit...

Senyor Sabaté; un altre cop està “out “, “off” o com vulgui dir-ho. Veurà: Com a ciutadà, hauria d’estar orgullós de que un projecte seu es fes realitat encara que foren uns altres els que ho tiressin endavant...El que realment passa es que vostès ha tingut massa projectes, i poques possibilitats o ganes de tirar-los endavant.. Ara no vulgui fer un exercici de complicitat excloent amb un moviment en que tots hi estem implicats. Vostès també.

Joan Sabaté ha dit...

Sr. mc calan, gràcies per estar atent als meus comentaris i per entrar al dialeg, això sempre és positiu. Amb tot em permetrà alguns comentaris. Intento no estar ni "out" ni "off", encertat o equivocat en les meves posicions, sempre procuro ser a dintre, implicat fins al coll, com hi vaig ser amb la lluïta contra el PHN. Tanmateix en la meva entrada volia denunciar el maniqueisme del servei de premsa del Sr. Bel i Accensi, el cap ho va ser també del CPIPDE, en presentar la noticia com un desbloqueig. Sembla que es vol donar a entendre que el govern que vaig presidir ho tenia aturat i per això aporto la informació de que l'aportació municipal ja estava aprovada en el pressupost vigent, i era una qüestió purament administrativa el concretar la signatura formal del conveni.
Així mateix pot estar segur de que qualsevol projecte positiu per Tortosa i per les Terres de l'Ebre, tindrà sempre el meu suport. Per cert aquest no és un projecte meu, és un projecte col.lectiu que comparteixo. Em dol però, que se l'apropiin aquells que varen estar activament en l'altre bandol, mirant de propiciar la desmemòria col.lectiva.
Atentament.

Anònim ha dit...

Joan, m'agrada que es diguen les coses pel seu nom i que tots ens puguem assabentar de la "veritat" de les notícies que van apareixent respecte a l'Ajuntament de Tortosa.

Un aclariment t'he de fer. A la manifestació antitrasvasament que es va fer a Madrid sí que hi van assistir molts dels principals càrrecs de CiU, segurament per l'acord que es va pendre al Parlament de Catalunya pocs dies abans. Lo que mai ens diran són els acords posteriors a l'11 de març, que van possibilitar el vot afirmatiu de CiU al PHN a Madrid, això sí, amb "dubtoses malalties" dels Srs. Puig i Beguer.

El que no m'agrada és que es parli de bàndols diferents, m'agrada més parlar de ideologies diferents o altres "opcions".

I, Sr. mc calan, la implicació dels socialistes en la llüita antitrasvasista penso està fora de qualsevol dubte. La implicació de l'oposició a Tortosa en els darrers 8 anys en els temes que ens afecten a "tots" els tortosins i pedanis, ja en tinc més reserves.

Salutacions a tots dos.

Mc Calan ha dit...

Senyor pedani : Si m’ha llegit bé , veurà que en cap moment he exclòs als socialistes ni a ningú del moviment social anti transvasament . Es més, al final faig referència molt explícita en que “vostès també hi estan implicats”. Si li serveix d’alguna cosa, jo mateix vaig assistir a títol personal a la manifestació de Madrid i d’altres més. Atentament

Unknown ha dit...

Sincerament, penso que tots s'estan "pixant fora del test". Amb el tema del PHN tots, absolutament tots els partits haurien de callar. Parlant amb retòrica cristiana, uns han "pecar" de pensament, altres d'obra i altres per omisió, i consti que parlo de partits, no de persones concretes.
El PSOE (PSC no existeix com a partit) fou el creador, impulsor, justificador ect. del transvàs i el misistre català Sr. Borrell, que segueix ocupant un lloc important en la cúpula del partit, no s'ha desdit mai de la seva responsabilitat en el disbarat. Però els seus correligionaris ebrencs no l'han mencionat ni questionat mai, per tant "Quien calla otorga".
El PP sempre ha sigut partidari del tema i no cal recordar que polítics seus (el Sr. Faura per ej.) ja van començar a expol·liarnos quan la cosa va encetar-se robant-nos el riu cap a Tarragona.
CiU, fent gala de la seva ideología fenicia del "dame pan y dime tonto" sempre ha ignorat les nostres terres i ens ha venut pel plat de llenties d'aconsseguir captar alguna almoina cap a la Barcelona que converteix Catalunya en "Barçalunya".
ERC, va perdre la identitat quan va convertir Jordi Pujol en el gran "ayatolah" centralista que tan ens va perjudicar abandonant-nos a la nostra sort. A més, que s'ha d'esperar d'un partit que pacta amb els seus enemics de la dreta a canvi d'algun sou per als seus afiliats?
La multitut de pseudo-partits d'origens marxistes, ho han fet tot tan malament que en comptes d'unir forces han ensenyat la seva poca credibilitat fent efectiva aquella dita de "val més ser cap de sardina que cua d'esturió".
En fi, tots els partits prediquen lo que no creuen i per tant, no es pengin medalles exhibint la presència personal en algun acte concret perquè si de veritat sou coherents en temes importants per a les nostres terres heu de dimitir i estripar carnets com mes aviat millor si voleu ser creibles.

Mc Calan ha dit...

Hay alguien másssssssss...??