divendres, 29 de juny del 2007

La nova responsabilitat des de l’oposició

Fa uns dies des del grup municipal socialista de l'Ajuntament de Tortosa vam anunciar la nostra voluntat de treballar fort per recuperar per a la nostra ciutat un govern de progrés com creiem que ens mereixem. Ho intentarem des de la nostra nova condició de principal grup de l'oposició que intentarà contrarestar les decisions contràries a l’interès general del nou govern de dretes de la ciutat. Ho farem des de la responsabilitat d'assumir quins han estat els nostres errors per no haver engrescat més enllà dels 7 regidors que hem aconseguit consecutivament des de l'any 1999, però també des del convenciment que al llarg d'aquest temps hem sabut dissenyar un model de ciutat i donar un gir de 180 graus a temes històrics com el nou planejament, el pla integral del casc antic, l'arranjament del mercat del peix, la millora d'equipaments, i sobretot, el sanejament i transparència de les arques municipals, creant un marc de progrés econòmic, com no hi havia hagut en molt temps. Nosaltres vam ser els que vam dotar les figures dels habilitats nacionals en càrrecs com el tresorer i l'interventor per tal de garantir el màxim rigor i, per tant, confiem en què el nou govern continuï treballant amb aquesta rigurositat i, sobretot, en la gran tasca ja realitzada per fer que avui Tortosa tingui un Ajuntament força sanejat econòmicament.
Per tant, he estat al vostre servei com alcalde de la ciutat al llarg d'aquests vuit anys i ara ho torno a estar un altre cop des de la meva nova i força important responsabilitat com a portaveu del PSC a l'oposició. Farem una oposició constructiva, sense estridències, lluny de la crispació a la que ens té acostumada la dreta a Tortosa amb Ferran Bel i la dreta a Espanya, a través de Mariano Rajoy. Sí, serem constructius, elegants, però també exigents. Vam deixar molts projectes en marxa, molta feina feta i ara cal vigilar de prop el seu compliment. I ho farem. Per Tortosa.
Així, qualsevol que vulgui posar-se en contacte amb nosaltres ho pot fer de moment a través d’aquest bloc o bé enviant-me un e-mail al meu correu joan.sabate@senado.es.
També us informo que el despatx del nostre grup, el PSC, es troba situat a la segona planta de l'Ajuntament per qualsevol consulta o suggeriment que ens vulgueu trametre. El nostre telèfon és el 977585827.
A la vostra disposició, com sempre.

12 comentaris:

Mc Calan ha dit...

Progrés,responsabilitat,
transparència, disseny, projecte..Boniques paraules...

La Granera ha dit...

Ara es vol ficar en contacte amb la ciutadania,després de vuire 8 anys d'esquenes a tota ella?

Joan Sabaté ha dit...

Benvolguts amics. He llegit els comentaris que m'heu anat fent i confio que ho continueu fent perquè es tracta d'una bona eina de debat.
Entenc que els que esteu propers a la dreta esteu exultants, és lògic, però intentaré explicar-vos a través d'aquest bloc què ha aportat i pot aportar l'esquerra tortosina a la ciutat per tal de millorar-la. I no val a dir que no hem fet res davant la important transformació que ha experimentat Tortosa al llarg dels darrers vuit anys, amb actuacions executades i iniciades que ara serien llargues d'enumerar, malgrat la pressió dels poder fàctics de sempre que ara de nou estan exultants pensant "que tot torna a estar al seu lloc". Per tant, criticar la paràlisi de la nostra ciutat és demagogia barata i ho sabeu. Aprofito també aquesta resposta per agrarir el suport de Joan Alginet i d'altres tortosins i tortosines que m'han expressat el seu desig que continuem treballant per una alternativa que retorni Tortosa al camp del progrés d'aquí a quatre anys. No dubteu que tenim projecte i ganes de treballar.

Mc Calan ha dit...

Quan es refereix a la presió dels poders fáctics es deu referir a la la voluntad dels votants veritat?

Joan Sabaté ha dit...

Senyor Mc Calan, la voluntat dels electors és inapel.lable, tot i que necessariament no s'ha de compartir. El president Bush, va se escollit democràticament i no comparteixo amb ell gairebé res del seu ideari polític. Amb tot si vol saber de poders factics, com las Meigas de Galicia, "haberlas, haylas". Li dono una pista, any 312 de la era cristiana.

La Granera ha dit...

Sabaté vius anclat al passat, ets pitjor que la dreta més rància tortosina. Saps, apartir d'ara podries ocupar l'espai que ha deixat lliure el PP, potser tornaries a ser alcalde i tot.

Quan parles de poders fàctics et refereixes a aquelles que han influit en la vostra política urbanística i de convenis? o a aquells que han influït en la possada de noms a places i carrers o potser aquells que han influït en la vostra política cultural, sectària i excloent?

Sabaté, que ciutadans com nosaltres, que som no res i una mica incults, utilitzem llenguatges barruers, fins a cert punt pot ser normal. Ara bé, un home fet i fet, representant del progressisme tortosí, culte i molt historiat i, a més a més, exalcalde de Tortosa, utilitze llenguatges més propers a ladreta rància i al barruerisme polític. Em sembla Sabaté que estàs tocat i has perdut el nord.

Joan Sabaté ha dit...

Sr.Granera, li he de reconeixer que el seu cumul de descalificacions em supera i em pregunto a que ve tan d'odi acumulat.Malgrat que escrigui amb faltes d'ortografia no es faci passar per no res, el seu resentiment només és propi dels que se'n havien beneficiat tants anys del govern de la dreta, amb democràcia i sense i que sempre han estat convençats/des de que ho son tot, per això quan un treballador d'esquerres com jo arriva democràticament a l'alcaldia, el consideren no menys que un usurpador.
Li recordo que tots els noms de carrers i places que s'han possat, en els vuit anys que he estat alcalde, ho han estat amb consens. Així mateix sapigue que d'historiats/ades n'hi ha molts, vosté mateixa Deu ni do, ara bé els historiadors en som menys; si més no saver història sempre ajuda a entendre el mon en el que vius i a fonamentar els esforços per canviar-lo per un de millor, però això a molts els inquieta.
Seu afectissim.

Mc Calan ha dit...

Realment m'ha sorprés la seva cita encoberta a l'Esglesia católica com a poder fáctic que li ha fet perdre les el-leccions; segons vosté...Encara resultará que en un estat laic, tots els votants han estat capellans, monjes i "cumbayás"..Senyor Sabaté:Aquestes el.leccions les ha perdut vosté i el seu equip. No busqui justificacions históriques ni metafísiques. Es molt més simple! Una abraçada...

Un opinador més ha dit...

Benvolgut amic mc calan, li recomano la lectura de l'article que amb data 20 de Juliol va apareixer publicat per J.J. Fernández a LVDE, allí entendrà algunes de les raons de perquè va guanyar CiU.
N'hi ha d'altres, li sona L'Estel?, li sona una televisió il.legal que es diu Tortosa Televisió?, sap des d'on emiteix aquesta televisió? vagi pel carrer Mercaderes que hem sembla que per allí pot trobar alguna cosa, i no li dic més clar perquè ja l'hi hauria de dir el nom del local i no ho veig oportú. També podria parlar de sermons on literalment es deia "....aquest xicot ens convé...", referintse al senyor Bel i Accensi.
I li ho dic jo perquè vosté entendrà que aixó no ho pot dir una altra persona, però jo si.

Ah per cert senyor Mc calan, potser que voste vagi algún cop pel carrer Gil de Federich nº 2?

Atentament, un opinador més.

Mc Calan ha dit...

Benvolgut “Un opinador més” : Quan algú busca bruixes; es possible que les trobi... Li dic amb tota la cortesia, perquè em sembla que vostè vol justificar la quadratura del cercle i al final la trobarà..Miri; jo em passejo per on vull i em ve de gust, si la tv de Tortosa es legal o il•legal no es el meu problema, a tenor de la seva inquietud ,veig si deu ésser el seu. I per entendre perquè van perdre vostès les eleccions no em fa falta llegir cap setmanari local. De forma encoberta, sembla com si vostè em volgués circumscriure amb obscurs interessos politics.. Dons miri, ni tant sols milito en cap partit ! Com vostè mateix, faig us de la meva opinió..El que trobo una mica impertinent es que sempre que algú opina diferent de vostès, ja el posin al sac de no sé quins poders fàctics inconfessables, si mes no de un ressorgiment del “nacional sindicalismo” i no sé quantes animalades mes...Facin-s’ho mirar...Gràcies

Mc Calan ha dit...

Volia agrair-li la seva gentilesa per la publicació dels meus comentaris...Diuen en castellà que “lo cortés no quita lo valiente”

Un opinador més ha dit...

Sr. Mc calan, no haig d'entrar ara en "dimes i diretes", jo vaig exposar el que se i el que penso i vosté no pensa com jo.

Ja tindrem altres noticies que discutir.

Cordialment, un opinador més