divendres, 2 de febrer del 2007

Una il·lusió renovada

Des del passat 19 de gener he assumit un altre cop la responsabilitat de concórrer a les eleccions municipals com a candidat del Partit dels Socialistes de Catalunya. El suport aconseguit per la militància i els ànims i l’encoratjament de molts veïns i veïnes em donen la força per intentar revalidar per tercer cop l’alcaldia de Tortosa i continuar el projecte iniciat ara fa vuit anys. Mantinc la il·lusió del primer dia per continuar fent coses per la meva ciutat perquè crec sincerament que tenim un futur esperançador fruit d’un model ben dissenyat i aplicat durant aquests darrers anys dels quals ara Tortosa ja en comença a recollir bons fruits. Per tant, és hora de mirar endavant i els socialistes ho podem fer amb garanties perquè tenim model, tenim projectes i tenim la complicitat de les administracions superiors.
Concorro un altre cop davant la ciutadania de Tortosa perquè fiscalitzi la feina feta i decideixi si em revalida la confiança. Ho faig satisfet d’haver complert la majoria de les propostes presentades en el nostre darrer programa electoral, animat per haver presentat un model de ciutat que avui no té alternativa, o almenys no s’ha visualitzat per part de l’oposició al llarg d’aquest darrer mandat, i orgullós de veure que la majoria de les propostes dutes al ple s’han aprovat en un percentatge ben alt per unanimitat, tot i que l’oposició, lluny de presentar alternatives, el que ha fet al llarg de les darreres sessions és fer de l’apologia de la crispació l’estratègia a seguir.
Estic convençut que hem avançat força i que hem aconseguit desenvolupar projectes estratègics per al nostre futur com el polígon Catalunya Sud, l’arribada de la universitat pública i el nou campus de les Terres de l’Ebre, el nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal, el nou pavelló firal i el Pla Integral del Casc Antic. Projectes que són la base d’un model clar i conscient que aposta per un creixement equilibrat i per la igualtat d’oportunitats de tots i cadascun dels veïns, siguin de Ferreries o Remolins, del Temple o l’Eixample, del casc antic o dels nostres pobles. Tothom compta i molt per a una ciutat que lidera el territori des de la responsabilitat i solidaritat amb la resta dels nostres pobles i ciutats. Per aquest motiu vam empènyer fort per tal d’aturar el PHN i per aquest motiu avui tornem a estar al peu del canó per aconseguir les millors infraestructures.
A mi m’agrada que Tortosa sigui una ciutat de les persones, amb els millors serveis per millorar-ne la qualitat de vida. I per això hem millorat quant a equipaments amb dos col·legis nous, la construcció de nous casals per a la gent gran, la millora de les instal·lacions esportives a les pedanies, la nova biblioteca Marcel·lí Domingo.... Durant aquests anys hem donat també solucions a problemàtiques històriques amb la construcció del nou vial d’accés a Santa Clara i l’inici de la remodelació del Mercat del Peix, així com la urbanització de l’entorn de la Catedral.
El més important és que aquesta acció de govern té futur perquè té model i un gran projecte a desenvolupar en el pròxim mandat: la recuperació dels terrenys de Renfe. Tot això, amb el desenvolupament del POUM que ens permetrà la construcció del nou complex comercial l i lúdic de Ferreries i un ampli desenvolupament urbanístic de la ciutat. I, sobretot, perquè comptem amb la complicitat de les administracions catalanes i de l’Estat que ens permetrà tenir la primera marina seca i port fluvial, iniciativa del Club de Rem de Tortosa, el tercer pont sobre l’Ebre i, sobretot, la construcció del nou hospital de referència a les Terres de l’Ebre.
On hi ha feina feta callen actituds crispades. Per continuar treballant per Tortosa, torno a optar a l’alcaldia i ho faré amb un equip fort, amb gent experimentada que recull la sensibilitat de la nostra ciutadania. Serà una llista renovada que aposta per la paritat de gènere. Confiem en renovar la confiança dels tortosins i tortosines perquè ens donin la força necessària per obtenir la majoria més àmplia per governar amb les màximes garanties.

1 comentari:

Mc Calan ha dit...

Senyor Alcalde : he llegit la seva proclamació com a candidat en les properes eleccions a l’alcaldia de Tortosa, Vagi per endavant que no milito en cap partit, per lo qual no voldria que interpretés la meva opinió en clau partidista , si mes no com a una reflexió del tot espontània d’un ciutadà ... Vostè proclama la seva candidatura amb “il•lusió renovada”: lo qual es molt lícit i lloable…Després de vuit anys d’haver estat en aquesta alcaldia, es fins a cert punt lògic cert desgast personal i fins i tot d’equip.. Amb la meva humil opinió , vostès han practicat bàsicament una política de partit, i com vostè certament diu , ara vol rodejar-se de” persones competents i que sintonitzin amb el poble” .Implícitament, vostè està admeten que això no ha estat així fins avui...Aquesta il•lusió que vostè proclama, penso que deuria anar acompanyada d’un humil esperit de servei ...En política ja se sap... I en democràcia ni vostè ni ningú es perpetuarà en el càrreg..Com ja sap , aquí ens coneixem quasi tots i em de fer que la convivència sigui lo més fluida i cordial possible; independentment de les idees polítiques de cadascú...Li desitjo molts d’encerts; especialment en la elecció del seu “futur” equip...Moltes gràcies