dijous, 24 de juliol del 2008

Bona Festa de Renaixement




Tortosa s’ha endinsat ja al segle XVI, a través de la Festa del Renaixement, sense cap dubte l’activitat que més notorietat ens dóna arreu del país. Seran quatre dies en què tots els tortosins i tortosines, però també ciutadans d’arreu del nostre territori i arribats de molt lluny farem nostre el carrer per gaudir de tots els aspectes d’una festa que vam aconseguir que fos declarada d’Interés Turístic Nacional.

Tortosa compta avui amb aquest producte turístic, fet des del rigor i la seriositat, que és un actiu clau per al nostre creixement econòmic, perquè implica molts dels sectors productius de la nostra ciutat. És un gran aparador en què cal esmerçar esforços per oferir la nostra millor imatge. A més, la Festa és també una reivindicació de la nostra ciutat històrica, que ha anat millorant la seva imatge gràcies a l’aposta que en el seu moment vam fer des de l’Ajuntament per a la seva recuperació de la mà del Govern de la Generalitat de Catalunya a través de la Llei de Barris.


La Festa és un motiu d’orgull per als tortosins per haver aconseguit fer-ne un capital important del qual en fem partíceps a totes les Terres de l’Ebre. Passejarem aquests dies pels carrers de Tortosa, tal qual fórem aquells tortosins i tortosines que van ajudar a convertir la nostra ciutat en un referent a la Catalunya del Renaixement. Celebrem, puny en alt com els tortosins i tortosines del campament de Les Quincalles, que amb encert reivindiquen la força del poble de Tortosa al segle XVI, que ja han arribat aquests quatre dies de Festa.


Bona Festa del Renaixement!!!