dijous, 29 de maig del 2008

Complir amb els compromisos

El PSC de l’Ebre vol mostrar la seva satisfacció per les declaracions realitzades ahir pel president José Montilla en què va anunciar que davant del previsible augment del nivell dels embassaments s’aixecarà d’immediat l’estat d’excepcionalitat que comportarà que no es construeixi la canonada.

Per al PSC de l’Ebre, aquestes declaracions demostren la coherència i responsabilitat del president Montilla i del govern que des de l’inici de la crisi ja havien anunciat que aquestes mesures només responien a un cas concret d’excepcionalitat, mai a polítiques estructurals.Tal com vam valorar en el seu moment, el Reial Decret era la millor garantia conjuntament amb la voluntat clarament antitransvasista del govern espanyol i català per garantir que l’abastiment de l’àrea metropolitana de Barcelona amb recursos procedents de fora de la conca només es farien en cas d’emergència.

Es tracta de l’expressió d’una voluntat política clara i contundent d’un president i un govern antitransvasista, que està compromès amb tot el país i, per tant, també amb el nostre territori, en contraposició a altres formacions que continuen avui demanant transvasaments estructurals, entre ells el manteniment de la canonada, tot i superar l’estadi d’emergència.

El PSC de l’Ebre hem confiat des del primer moment en el nostre govern convençuts del seu tarannà clarament antitransvasista, hem donat suport a les mesures excepcionals adoptades per evitar les restriccions a l’àrea metropolitana, convençuts tal com ja vam anunciar, que mai ens podem oposar a garantir l’aigua potable a 5 milions i mig de persones, i ho farem sempre que sigui necessari des de la nostra responsabilitat de govern.

Per aquest motiu, i tal com ja vam avançar fa unes setmanes, si es produïa aquesta millora dels embassaments, això comportaria l’aixecament d’aquesta excepcionalitat, i, per tant, abandonar les mesures previstes en el Reial Decret 3/2008. Per aquest motiu, valorem molt positivament que des del Govern català, des de la responsabilitat i coherència en les seves posicions antitransvasistes, prevegin aixecar en breu aquesta excepcionalitat, d’acord amb la millora dels embassaments, i deixar sense vigència aquest reial decret i continuar treballant amb les mesures que ja fa temps que havien encetat com la dessalinització, l’estalvi i l’aprofitament dels recursos en la línia clara de la Nova Cultura de l’Aigua.

Des del PSC, continuem treballant pel futur de les Terres de l’Ebre perquè l’aposta que han fet els dos governs d’invertir al nostre territori, i que es visualitza en els diferents pressupostos, es mantingui i s’incrementi per superar la discriminació històrica que hem patit.

19 comentaris:

Mc Calan ha dit...

Complir en compromisos? A quins compromisos es refereix Sr. Sabaté?
Al compromisos que vostè com membre del PSC deu al seu partit ?
Vostès i d’altres , no han estat a l’alçada de les circumstancies. Han prioritzat la disciplina de partit als interessos del territori. Això ha estat una constant en tot el procés de la crisi de la “sequera”. Ara han estat sorpresos per unes pluges quasi miraculoses , i com sempre ara es l’hora de “decir diego donde dije dije..” Senyor Sabaté, això “NO VAL”. No ens serveix de res una classe política, sigui del partit que sigui, que no es comprometi amb el territori que representa. Podem estar d’acord en que cap activitat esta exenta de riscos, però en política ha de prevaldre la fermesa dels posicionaments i no la recorrent divagació de la que vostè i mes gent han fet gala en aquest episodi. Ara podràn dir a tiro passat que també estava en contra de la interconnexió de xarxes, podrà argumentar que era cabdal la solidaritat envers dels 5 milions d’habitants de l’àrea Metropolitana, podrà matisar el seu vot favorable al CAT, podrà en definitiva convèncer a alguns...A mi NO
Es cert que vostès han estat assumint un risc en circumstàncies difícils. Però tot això esta inclòs amb el sou...Tot i així la gent del territori ha rebut una gran lliçó. Moltes gracies

Anònim ha dit...

Això és coherència i governar bé !!!

Ara esperem veure els comentaris de Mccalan i altres blocaires, com també les disculpes dels Manolos i Alegret.

Però em penso que haurem d'agafar un bon seient...

PANXAMPLA ha dit...

¿COHERENCIA? PER FAVOR REVISE LES DECLARACIONS DELS DIFERENTS CONSELLERS EL ULTIMS DIES, A MI EM PRODUEIXEN VERGONYA ALIENA.

susanna abella ha dit...

QUINA BARRA!!!!!!!!!!!!!!

si encara t'haurem de donar les gràcies perque surtigue el sol cada dia

Todd Anderson ha dit...

El cert és que al contrari del que alguns amics blocaires, que veig que ja han donat la seva opinió, hem d'estar satisfets ja que tot apunta que dimarts el govern del President Montilla donarà per finalitzat el decret de sequera i tal i com li vaig sentir dir a ONDA CERO aquesta setmana "....si hemos previsto hacer una obra en presivión de una situación de sequia grave, y ahora vemos que en pocos dias la situación de reservas hídricas será totalmente diferente, esta obra no tendrá ningún sentido hacerla....".
Per tant mal que pese a alguns coherencia en les paraules i en els fets.
Ara jo no m'amago i penso que hi ha alguna gent que amb la guerra al carrer viu millor, i com diu el refraner castellà " a las pruebas me remito".

Krupp ha dit...

A mi m'agradaria saber si estes declaracions que fa de tant en tant són del seu propi puny i lletra, o si ja li venen fetes des de dalt. És només mera curiositat, ja que el contingut en si és pobre i sense la menor credibilitat.
S'ha de tenir molt de valor per a penjar-se medalletes a n'estes altures, després del que ha passat. Lo seu successor com a candidat del PSC a l'alcaldia de Tortosa, sigue qui sigue, pobret, li deurà estar molt agraït, així pel revés, per l'actuació de vosté en la present crisi.

Mc Calan ha dit...

En l’últim apartat del seu escrit deixa anar “Des del PSC, continuem treballant pel futur de les Terres de l’Ebre perquè l’aposta que han fet els dos governs d’invertir al nostre territori, i que es visualitza en els diferents pressupostos, es mantingui i s’incrementi per superar la discriminació històrica que hem patit”.
Senyor Sabaté, no em dirà que el que acaba de escriure no es retòrica de la mes barata veritat...?
Així que vostès treballen pel territori...? Ja ho em vist...Si,si.
Anem dons a “visualitzar” com vostè diu les inversions al territori...
Però una cosa, de entrada exclogui’m del trienni el sanejament del Pantá de Flix, que son uns treballs derivats de un vessaments d’una empresa privada, i no reverteixen en millores directes a la gent del territori..
I no em faci trampes com quan estava vostè a l’Alcaldia, que imputava les obres de millora de la Avinguda de la Generalitat al seu govern municipal, entre altres..
Per cert; ja sap que la seva obra emblemàtica; el Pavelló Firal; s’ha inundat abans que la Plaça del Paiolet ? Ara, i gracies a vostè, els tortosins tenim una nova referència per quan tinguem inundacions... La CHE deu esta assabentada ? Com es varen atrevir..?
Espero que a traves del seu blog ens faci una petita referència de les magnifiques inversions de les que vostè menciona. Però les aprovades eh?? Res de futuribles!! Així podrem veure i valorar la seva ingent feina pel territori.
Agraït com sempre....

pere ha dit...

Sr. Sabaté, Amb aquests Governs ara podem dormir tranquils, gràcies.
La gent de l'Ebre feia anys que no es refiava ni de BCN, ni de Madrid, ara podem dir que les coses han canviat.
De totes formes hem d'esta alerta CIU I PP continuent demanat tranvasaments estructurals.

Cucafera ha dit...

Quina putada: La realitat ens ha estripat el titular.
Li podran pegar les voltes que vulguen, pero els que ara sembla que no acaben d'alegrar-se, com caldria esperar, de la proxima derogacio, haurien d'acceptar que si abans els socialistes eren mereixedors de tota classe de desqüalifiacacions per abanderar la interconnexio, ara, seria de persones honestes i justes reconeixer, si mes no, que son aquests mateixos els que no la faran. Es aixi de sencill.

Aixo si, perque no dir-ho?, que hagues passat si davant el projecte del perllongament, no hagues hagut la resposta i protestes de la gent del territori, encapçalades com sempre per la PDE. Francament i desgraciada, crec saber-ho: s'hagues fet la canonada.

Puc semblar un pel contradictori, pero, a cadascu el seu.

el far del nord ha dit...

El que veig més clar de tot aixó es que hi ha gent que no s'alegra de la derogació del decret de sequera. Es evident ara ja no podran sortir tant a la tele.

Pel que fa a algún que altre diputat al parlament que te encanonat a Joan Sabaté, el millor que podria fer es dedicar-se a treballar i deixar en pau a la gent del PSC que nosaltres ja sabem el que hem de fer i no necesitem lliçons de ningú i molt menys d'ell.

Mc Calan ha dit...

Al far del nord: La derogació del decret de sequera sempre serà una bona noticia pels usuaris de les conques internes que estan afectats, no per la gent d’aquestes terres als que no ens afecta de forma directa. Si parla de sortir a la “tele”, ningú ha “xupat” tanta càmera com el nostre benvolgut conseller d’Habitatge i Medi Ambient senyor Baltasar. Altra cosa es que el govern central derogui el divendres el Reial Decret pel qual feia possible la interconnexió al no concórrer les condicions prèvies que el varen originar ...
Però vostè sap perfectament que la pau en aquest sentit encara no s’ha firmat, perquè hi ha encara pobles d’aquestes terres que no disposen d’aigua del CAT, i es fa difícil defensar un projecte que anteposi interessos possiblement tarifaris als interessos de país.
Res mes lluny de donar lliçons a ningú, però deixi’m dir-li que independentment de la adscripció política de cadascú (no es el meu cas) cal estar obert sempre i no perdre mai l’esperit crític . No sigui que per pertànyer a un partit polític, els arbres no els deixin veure el bosc...

alferza31 ha dit...

Molt bé, Srs. Mccalan i Susanna Abella !!!

Això és coherència i el demés són romanços !!!

Si surt el sol cada dia i si s'ha derogat el decret que feia possible la canonada a Barcelona, és gràcies a les manifestacions i gestions de la PAJS (Plataforma Anti Joan Sabaté), de la que vostés dos formen part, de bén segur.

Krupp ha dit...

Plataforma Anti Joan Sabaté? Res de res, home. Fa quatre dies, i per boca de gent d'un altre partit, erem anticonvergents. Jo he votat a Sabaté més d'una vegada (no crec que ho torne a fer). Si los sociates continueu en este discurs vos convertireu en una petita secta d'incompresos. Si s'ha derogat la interconnexió no és tant gràcies a vatros, sinó més bé, i entre altres coses, pel vostre correligionari d'Aragó. I si de veritat creieu que los moviments populars són tant poc importants vos suggereixo que dixesseu de fer propaganda electoral en temps d'eleccions. Total, què importa convéncer a les masses incultes, no?
Ara per ara, a qui heu de convéncer és al vostre amiguet Hereu.

el far del nord ha dit...

Cada cop estic més convençut que darrera d'un dels habituals replicants dels nostres blogs, s'amaga un alcalde i diputat de les nostres terres per més que ell s'aferri a negar-ho.
Si no a que ve aquest comementari si no li ha preguntat ningú "....que la pau en aquest sentit encara no s’ha firmat, perquè hi ha encara pobles d’aquestes terres que no disposen d’aigua....". Deixo la pregunta a l'aire.

alferza31 ha dit...

Sr. Krupp,

A vosté no l'havia citat en cap moment.

Ara bé, si vol parlar de "continguts pobres", fets "des de dalt", sense "la menor credibilitat", "petites sectes", "masses incultes", etc., ... s'haurà de buscar una altra persona, a mí no m'interessa gens ni mica.

Dit això, també li asseguro que la PAJS no està formada per dues persones disgregades, sinó que hi ha una bona??? organització estructurada. Potser vosté ho sap millor que jo mateix...

Krupp ha dit...

Sr. Alferza31, no sé perquè, però me dóna cada vegada més la sensació que los militants socialistes, almenys los de estes terres, vos esteu tancant cada vagada més en una espècie de mundos de yupi.
Me sembla que no és necessària cap PAJS.

alferza31 ha dit...

Sr. Krupp i Cia,

A les Terres de l'Ebre sóm molts els "progessistes" que preferim viure en un món yupi, i creure encara que és possible la utopia, abans que decantar-nos per l'art de la guerra, que vostés en són mestres.

I referent a la PAJS, jo no crec en meigues, però "de haberlas, haylas" ... (Vostés també en són mestres).

Au, salut i aigua !!!

Krupp ha dit...

Utopia i PSC? Aixó no lliga, mestre...

alferza31 ha dit...

Krupp,

Ha llegit vosté alguna cosa de Tomás Moro ???.

Ah, i per donar llissons, ha de començar per "lligar" vosté el primer ...

Au, salut, aigua i bon estiu !!!