divendres, 23 de novembre del 2007

Barrar el pas a l'electoralisme del PP

El 21 de novembre passat, el Ple del Senat va debatre i aprovar el projecte "Ley de protección de los consumidores en la contratación de bienes con oferta de restitución del precio", la llei destinada a evitar en un futur fraus com el de les empreses Forum Filatélico y Afinsa. En aquesta sessió vaig intervenir com a portaveu del nostre grup de l’Entesa Catalana de Progrés en un debat referit fonamentalment a un frau que ha afectat, segons s’ha dit, a unes 460.000 persones, moltes d’elles de Catalunya.
El debat va ser dur i amb molta pressió dels afectats amb cartes massives, trucades als grups parlamentaris i manifestacions al carrer amb bronca inclosa a les tribunes d’invitats a la Cambra. Curiosament el Partit Popular, amb el suport inicial de CiU, PNB i Eusko Alkartasuna, demanava que el Govern, en nom de l’Estat, assumís la responsabilitat subsidiària del frau i que entre tots (en lloc d’assumir-ho les empreses) paguéssim les quantitats estafades a uns inversors, amb perdó, una mica innocents.
Afortunadament, la posició del Govern amb suport del grup Socialista i de l’Entesa es va poder pactar amb CiU i PNB, i finalment es va aprovar la llei, fixant garanties perquè en un futur no es torni a repetir una situació així; i, quant als afectats, es van aprovar ajuts no per compensar, sinó intentant ajudar a aquells que tenien situacions personals difícils (jubilats, aturats...) mitjançant crèdits ICO i acceptar com aval els béns intervinguts a les empreses. Crec que s’ha imposat el seny i hem barrat el pas a l’electoralisme del PP, sense cedir a pressions que només haguessin fet que repercutís el cost de tot plegat al conjunt dels ciutadans, fent-ho pagar a l'erari públic. http://www.senado.es/legis8/plenos/index.html
Ple Número 128. Dia 21-11-07. Hores d'intervenció: 19.59 i 20.41