dimecres, 19 de setembre del 2007

El NO del senyor Bel i Accensi a la promoció industrial

Estupefacció és el que sento després d’haver escoltat l’argumentació presentada per part de l’alcalde de Tortosa senyor Bel i Accensi i la portaveu de CiU senyora Roigé per oposar-se al polígon industrial Catalunya Sud com un dels possibles emplaçaments de la planta de compressió de gas projectada davant la costa d’Alcanar. Amb la seva argumentació van arribar a titllar “d’insignificants” els gairebé 500 llocs de treball directes i indirectes que la instal·lació de la planta pot representar per al territori. Declaracions que són encara més colpidores si es té en compte que durant la construcció de la planta, que pot durar uns tres anys, l’empresa ocuparà un miler de treballadors més. És gairebé un insult que un polític consideri insignificant la creació de llocs de treball encara que no fossin aquests 500. Potser a la senyora Roigé, amb la vida solucionada laboralment i un sou important, li pot semblar insignificant crear ocupació, quan aquesta és una premissa bàsica per al nostre futur econòmic. Els polítics hem de donar solucions i no emprar la demagògia fàcil que és el que sembla que predomina en el nostre govern actual.
Lamento moltíssim d’altra banda que el govern tortosí s’hagi instal·lat en la política del no perquè creuen que aquest populisme és el que els donarà vots sense analitzar si es tracta d’una proposta bona per a la ciutat. CiU es va equivocar quan van dir sí al transvasament previst en el Pla Hidrològic Nacional i després van admetre haver-se equivocat. Van equivocar-se en dir no als parcs eòlics a Tortosa i després van rectificar. Esperem que no tornin a errar-la dient no a una instal·lació que té les garanties medioambientals, que representa un benefici per a la ciutat i el territori i que forma part de l’aposta per la promoció industrial que inclou el Pla Territorial Parcial de les Terres de l’Ebre aprovat amb el consens de tots els partits polítics. Aprofitaria també per demanar-li al portaveu d’ERC que tingui cura a l’hora d’escampar certes afirmacions tremendistes, ja que es tracta d’un projecte que té les garanties de seguretat i de mínim impacte ambiental per part del ministeri. Voldria recordar també que el projecte representa la instal·lació paral·lela d’un centre de recerca, desenvolupament i innovació (R+D+I) que hauria de ser d’energies renovables, un valor afegit a la indústria pel qual aposten els sectors socioeconòmics del territori.
Finalment, voldria deixar constància del suport del PSC al municipi d’Alcanar, tot i la moció-trampa presentada ahir pel govern de Tortosa anunciada poc després de la meva proposta al Senat. Es tracta d’una proposta de cara la galeria, extemporània, perquè com a partit ens hem mogut molt més ràpid i hem aconseguit el compromís del ministeri d’Indústria de canviar la ubicació des d’una zona d’afectació ambiental a una zona industrial, ratificant un altre cop el nostre suport indiscutible a Alcanar perquè la planta no s’instal·li davant la seva costa amb el corresponent perjudici medioambiental i turístic que podria representar. Però ara, senyors, i ho saben, el debat és un altre, la seva ubicació, i Tortosa i el seu govern haurien de jugar fort, com estan fent en altres municipis. Cal buscar el consens, parlar-ne, perquè si finalment el projecte se situa també prop del nostre territori però no ens en beneficiem potser haurem perdut una oportunitat per potenciar el creixement industrial de la nostra ciutat que tant hem reclamat des dels sectors polítics i socioeconòmics.

6 comentaris:

Mc Calan ha dit...

Senyor Sabaté : He estat expectant que algú li faci costat al seu present escrit del dia 19 de Setembre, on al•lega i renega de la classe política local per l’oposició a la construcció de la planta gassista al Polígon Catalunya Sud que vostè patrocina tant fervorosament.... Senyor Sabaté; estem a dia 21 de Setembre i aquesta apologètica declaració seva encara no ha obtingut una resposta escrita per part dels seus defensors al seu blog. No creu encara que la gent no l’entén..? No creu que s’està quedant sol? Ara no em faci trampa i publiqui juntament amb el meu comentari tres-centes adhesions a la seva opció...Espero que no ho farà. Gràcies

mafalda ha dit...

sr.Sabaté vostés a la seva, i si pica que´s resquen.
Els tortosins i les tortosines esperem molt de vostés.
Cordialment, Mafalda.

mafalda ha dit...

Crear espectació a tots aquestos (que al seu dia firmaven com Gloria Altadill), és un mèrit, com li he dit abans a treballar i que's rasquin s'hi els pica quelcom.
Cordialment Mafalda.

Mc Calan ha dit...

Apreciada Mafalda: No em negarà de lo passional de les seves declaracions. Ha necessitat dues intervencions per dir el mateix: “si els hi pica , que es rasquin,,” i això com pot comprendre, no es cap raonament convincent per una intel•ligència normal.
Si tots els arguments de vostè son com estos, anem ben aviats... De ben segur que deu tenir companys de partit que sabrien justificar i fins i tot defensar millor que vostè la opció del senyor Sabaté. Resto a la seva disposició sempre i quan vulgui enraonar seriosament del tema.
Cordialment

Anònim ha dit...

Sr. Mc Calan,

En totes les entrades que he fet referents a la proposta del senador Joan Sabaté, he intentat "enraonar" seriosament del tema.

I ja sap com m'han "contestat" alguns, fins i tot han demanat que instal.lin aquesta indústria als Reguers, al costat de la meua casa ....

També deu saber la meua opinió :
"No tancar mai cap porta abans d'obrir-la".

Salutacions,

Mc Calan ha dit...

Senyor pedani : Crec que sé interpretar el que vostè ha volgut dir ; però es obvi que una porta no es pot tancar mai abans d’obrir-la. El que passa es que hi ha portes que no paguen la pena obrir-se....i menys al costat de casa seva.
Records als Reguers.