dimecres, 18 de juliol del 2007

LA UNIVERSITAT I EL RENAIXEMENT

El Consell Executiu de la Generalitat, ja ha aprovat el finançament per al nou edifici del Campus de la URV, era una noticia ja avançada fa setmanes pel rectorat i de la que en teniem noticia a l'Ajuntament de Tortosa, però no per això és menys important.
Aconseguir que la Universitat Rovira i Virgili desplegués la seva presència fins a Tortosa; per tant les Terres de l'Ebre, ha estat un projecte col·lectiu important dels darrers anys i afortunadament exitós. Ja fa més d'un any que disposem del Campus de la URV a les Terres de l'Ebre, els nostres estudiants poden estudiar a la Universitat pública de referència igual que els de la resta del nostre país, pagant matrícula pública i per tant molt més econòmica que amb anterioritat amb la "Fundació Mossén Manyà". Ara el repte és aconseguir el nou edifici del campús i l'acord de govern d'aquest dimarts, concreta un capteniment i una aposta clara del Govern de l'Entesa Nacional de Progrés per impulsar les Terres de l'Ebre dotan-les d'una "infraestructura" clara per posibilitar la formació del joves; generant així espectatives fermes de creixement econòmic i de progrés. A més a més, la seva ubicació al Parc de la Fira a Remolins, reforça el model de creixement urbanístic equilibrat per a Tortosa, reforçant l'actuació que amb la Llei de Barris, s'ha iniciat a una part del casc antic. Felicitem-nos tos plegats.
I felicitem-nos no només per les espectatives econòmiques i de progrés material que genera la presència universitaria. La universitat des de sempre, des dels seus orígens, es coneixement, recerca, ciència, humanísme i per tant també tolerància i avenç social. Es una bona casualitat que l'anunci públic del finançament del campus, vingui la setmana en que celebrem la dotzena edició de la Festa del Renaixement. Es al segle XVI que amb l'inici de la construció dels reials col·legis, es posen les bases físiques del que després seran els estudis universitaris de Tortosa i alhora la "Festa" s'ha convertit en un important element de promoció turística i per tant econòmica de Tortosa. Una activitat que a l'igual que la presència universitaria, mereix tots els esforços col·lectius. Tortosa
avança bé i es un repte col·lectiu de primera magnitut el mantenir aquest rumb.
Avancem econòmicament i hem d'evitar qualsevol dilació en els projectes de futur ja engegats, i avancem bé per la via del progrés cultural i intel·lectual. Evitem que forces atàviques seculars, i d'involució que planegen de nou sobre el país i també sobre la nostra ciutat, s'acaben imposant de nou i malmetent un engrescador projecte de futur que és de tots els tortosins. Enhorabona i endavant.

3 comentaris:

La Granera ha dit...

El fet de parlar de dilatar projectes en el temps et refereixes als 8 anys de tramitació del POUM? o potser als 8 anys d'execució de la nova biblioteca (per cert, els poders fàctics de Tortosa li varen canviar el nom no?). No segurament et deus referir als tombs que ha donart el campus universitari. Ara aquí, ara allà, compte que torno, ara marxo!, O potser als 4 anys per fer la rotonda de la residència: ara la pressuposto, ara la suprimeixo, ara la torno a possar, ara només 60.000€, ara 700.000 €, ull!!! ara m'encostarà (sense acabar) uns 1.200.000€. Vaja barra!

Joan Sabaté ha dit...

El problema, Sra. Granera, que tenen vostés la gent de dretes, és que es creuen tocats per la ma de Deu Nostre Senyor per governar i no entenen com ho pot fer gent del poble, assalariats, treballadors,...Que sap vosté quants anys els va costar fer l'anterior PGOU, amb govern de CiU, pos de 1979 a 1986, faci comptes (per cert crec que hi ha un parent de vosté que hi va tenir alguna cosa a veure). Així mateix sap potser quin govern va aconseguir el campus de la URV, que potser el govern d'esquerres? sap potser els entrebancs que se'ns varen posar per ubicar-lo al col.legi dels "josepets" i reforçar la recuperació del casc antic, sap quinq va ser la posició originaria del Sr. Bel i Accensi, el seu lider. Tanmateix li accepto que la rotonda de la Simpàtica es va retardar, per que el nostrre govern va prioritar la millora del casc antic (li sona l'accés a Sta. Clara)i la millora dels camins rurals, davant la demanda dels nostres pagesos, que no actuar en una zona residencial on viuen molts de vostés i que varem millorar sensiblement, reforçant el ferm de tota la carretera l'any 2001. Per cert estic molt orgullós, que la nostra biblioteca poti el nom de Marcel.lí Domingo, un dels millors ministres d'educació i el polític tortosí més important de tot el segle XX. Li recordo que el nom d'Oliver de Boteller, era un nom circunstancial, derivat del nom del palau on aquesta havia estat ubicada anteriorment. Certament vaja barra!!!

alferza31 ha dit...

Aquesta granera antisocialista no té solució.

Tot el que s'ha fet aquests darrers 8 anys no val res. Tot el que es va fer ?? en els 20 anys anteriors va ser meravellós.

Vaja barra !!!