divendres, 2 de juny del 2006

Cal un sí clar, un sí a l'Estatut, un sí a Catalunya

27 anys després de l’aprovació de l’actual Estatut, avui Catalunya té damunt de la taula una proposta que representa un avenç important des del punt de vista de l’autogovern. És un Estatut que millora el del 1979, redactat en un context polític diferent, un nou text que incorpora les necessitats de la nostra societat actual.

Estem davant un Estatut avançat socialment, l’eina necessària per continuar treballant en la construcció d’una societat més justa i igualitària.

Un Estatut que estableix el dret dels ciutadans a ser atesos per la xarxa de serveis socials sempre que ho necessitin. Les administracions estan obligades a respondre a aquestes necessitats. Per tant, s’equiparen els serveis socials a la salut, les pensions o l’educació. Cal tenir en compte que més de la meitat dels recursos que s’obtinguin amb el nou sistema de finançament es destinaran a polítiques socials L’Estatut del 2006 és l’Estatut de les persones.
Amb aquest Estatut tindrem més competències, més finançament i millor qualitat de vida. Es tracta d’un document d’una gran importància que sotmetrem a votació el pròxim diumenge, dia 18 de juny. Cal un sí clar, un sí a Catalunya. És molt important la participació de tots i totes, perquè cal acabar també amb les barbaritats que s’han dit des del Partit Popular, a través d’Acebes, Rajoy i Zaplana, contraris als interessos de Catalunya. Si cada mentida del PP sobre l’Estatut és contrastada amb un vot afirmatiu, la victòria del Sí serà aclaparadora.