dilluns, 11 de febrer del 2008

L'hospital de les Terres de l'Ebre


Divendres passat dia 1 de febrer, es signava el conveni per al nou hospital de les Terres de l’Ebre, és un document de compromís polític que concreta i referma l’anunci fet per la consellera de salut del govern de la Generalitat de Catalunya la senyora Marina Geli, el catorze d’agost de 2006 i que ha ratificat reiteradament en les seves visites a Tortosa i en les seves compareixences al Parlament de Catalunya. Aquestes ratificacions reiterades no li han evitat les constants desqualificacions dels senyors Sancho i Bel, en tant que portaveus al Parlament i a l’Ajuntament de Tortosa, acusant-la de mentir i desqualificant la ubicació proposada per l’Ajuntament de Tortosa, tot dient que no hi havia prou metres en el sòl ofertat al pla parcial de la Farinera, o fins i tot que era un hospital excessivament urbà i per tant insolidari amb el territori. Afortunadament sembla que el sr. Bel i Accensi, en el seu nou paper d’alcalde ara veu les coses diferents i no té inconvenient en signar un conveni que preveu la mateixa ubicació sense haver-ne plantejat cap d’alternativa. No cal esperar cap rectificació ni autocrítica que no n’hi haurà, tot s’hi val si condueix al poder. Fins i tot ell mateix ha acceptat, que ara li toca aparentar seriositat i fer d’alcalde.
La inversió de l’hospital és la més important que es produirà a Tortosa, per part del govern de la Generalitat en molt de temps, conjuntament amb la inversió per al nou campus de la URV signifiquen una clara aposta per equipaments i serveis de primera magnitud en els dos sectors fonamentals per a la qualitat de vida en qualsevol estat del benestar. Dos temes que vàrem negociar i acordar en el mandat municipal 2003-2007 i que marquen un salt endavant determinant per al conjunt de les Terres de l’Ebre i reforcen clarament el paper de Tortosa com a centre de serveis de referència i per tant el paper de capital de la futura vegueria. Aquesta és la propera fita a aconseguir. La declaració recent del president José Montilla en la seva visita a Tortosa, dient que es un compromís per a la present legislatura, n’és la millor garantia.
Seguim amb un alcalde que no té cap model de Tortosa al cap, que s’ha instal·lat en el poder pel poder i que passa de la desqualificació més barroera a l’acceptació acrítica sense cap tipus de raonament. Amb tot, entre tots i totes haurem de continuar fent avançar Tortosa i les Terres de l’Ebre. Tenim el model, tenim definits els objectius i estem disposats a treballar tot el que calgui.

2 comentaris:

pere ha dit...

Joan esteu alerta amb aquests projectes, els que ara son a l'ajuntament en el millor dels casos no en tenen ni idea.
-Com esta el tema de la caserna dels Mossos?
-De l'Institut del Temple?
-

el far del nord ha dit...

Aquesta gent que ara ens governa penso que han perdut els papers. Per arribar a l'alcaldia aquest senyor que ara fa d'alcalde s'ho va vendre tot i ara es passa els dies menjant gripaus, ja sabeu allò que en castella es diu "comer sapos",
Sort en tenim de que encara son capaços de tirar endavant la feina que ja estava feta que sino la pobra Tortosa desapareix del mapa.