dimecres, 14 d’abril del 2010

La Creu de Sant Jordi per a Manuel Pérez Bonfill

El Govern de la Generalitat de Catalunya ha concedit la Creu de Sant Jordi al professor Manuel Pérez Bonfill. És el reconeixement més important del nostre govern i en aquest cas és sobradament merescut, tal i com vaig manifestar en el meu escrit que com a senador vaig fer arribar als promotors, afegint-me a la iniciativa.

Manuel Pérez és un professor extraordinari que ha marcat milers d'alumnes al llarg de les darreres dècades i alhora és un dels millors escriptors contemporanis del nostre país, no només de les Terres de l'Ebre, de tot Catalunya. Alhora ha estat sempre una persona compromesa amb Catalunya i amb la llibertat, la democràcia i el socialisme entès com la lluïta per la dignitat de les persones i sobretot pels més débils, des de la lluïta antifranquista fins a l'actualitat, és més, és un referent per a les persones d'esquerres a Tortosa i a tot el nostre territori.

Honest i extremadament rigorós intel.lectualment, he tingut l'honor i la satisfacció de comptar amb la seva amistat al llarg de molts anys, alhora que el seu suport clar i sense torna, ha estat una ajuda inestimable en diferents moments de la meva vida. Les circumstàncies de la vida política, amb criteris i actituds no compartides, ens han allunyat els darrers anys. Avui, des d'aquest espai personal li vull reiterar la meva amistat incondicional, el meu reconeixement a la seva persona i a la seva trajectòria, el meu agraïment i la meva felicitació més afectuosa i entusiasta.

*La Foto és del diari El Punt