dijous, 15 d’abril del 2010

Bel, en contra de la llei de vegueries

El ple de l'ajuntament de Tortosa de dilluns passat va rebutjar amb els vots de CiU, i davant l'empat, amb el vot de qualitat de Bel, la moció del grup municipal Socialista que demanava donar suport al projecte de llei que el govern del president Montilla ha enviat al Parlament i on es preveu la creació de la vegueria de les Terres de l'Ebre, en el marc d'una nova ordenació territorial de Catalunya, que dóna compliment al mandat de l'estatut de 2006. En aquesta moció es demanava, així mateix, rebutjar l'acord impulsat per Josep Poblet (CiU) a la diputació provincial de Tarragona demanant la paralització del projecte de llei, en un actitud clarament contrària al sentiment i els interessos de les Terres de l'Ebre i que va comptar amb el vot favorable del regidor tortosí Pere Panisello(CiU).

Un acord nefast, en un dia trist per a Tortosa. En lloc de la proposta socialista es va aprovar una proposta de CiU, entrada per reacció a l'anterior, que és un conjunt de despropòsits, com ara atribuir la voluntat de creació de les vegueries a CiU i Jordi Pujol, que va governar el país durant vint-i-tres anys, amb moltes majories absolutes i que mai va fer cap pas en aquesta direcció. Una proposta que reclama la creació "immediata" de la vegueria de l'Ebre, ara els agafen presses i en lloc de fer esmenes en el debat parlamentari, demanen allò que és impossible, perquè és la millor manera de no aconseguir res, ja que la creació de la vegueria de l'Ebre exigirà després de l'aprovació de la llei al Parlament de Catalunya, una modificació de lleis estatals a les Corts generals, i per a això no hi ha drecera. CiU no vol vegueries, no formen part del seu model de país i alhora per electoralisme té por d'un èxit del govern del president Montilla. És per això, per pur partidisme, que Bel i els seus seguint criteris d'estricte sectarisme de partit, voten en contra del projecte de llei que ha de permetre crear la vegueria de l'Ebre i reconèixer la capitalitat de Tortosa, i plantegen totes les objeccions possibles, en lloc d'animar al seu partit a participar en el debat fent propostes per millorar en allò que sigue necessari, el projecte tramès pel govern.

Natros vàrem votar a favor d'aquesta proposta, després de qualificar-la d'exercici de filibusterisme polític i sabent que era un acte absolutament inútil, perquè els socialistes no podem votar en contra d'una moció favorable a la vegueria de l'Ebre.Tal i com he dit , un dia trist per a Tortosa, que Bel va celebrar amb una mal dissimulada eufòria, com si per altra banda no sabés amb antelació el resultat de les votacions.