dimecres, 12 de desembre del 2007

Pressupostos Generals de l'Estat 2008

Aquesta setmana en el ple del Senat, hem assistit a una situació política que és bona d'analitzar. Em refereixo al veto a la secció 27 del projecte de llei dels Pressupostos Generals de l'Estat, referida al Ministeri de l'Habitatge, que bloqueja la tramitació i obliga a retornar-los al Congrés dels Diputats, on serà necessaria la majoria absoluta, es a dir 176 vots per aprovar-lo.Aquest veto ha estat presentat pel grup de CiU, però si tenim en compte que aquest grup només consta de 6 senadors, entendrem que la seva victoria amb 137 vots es va deure de manera principal, al supot incondicional del grup del PP, i al suport irrellevant des del punt de vista quantitatiu, però preocupant des del punt de vista polític dels quatre senadors d'ERC, que formen part del grup de l'Entesa Catalana de Progrés, amb dos senadors de IC-IU i deu senadors del PSC, que varem votar en contra del veto. Quin era l'objectiu ce CiU? qué volia evidenciar que quan els interessa pacten amb el PP, digui el que digui el senyor notari? potser si, ara bé el que han aconsseguit és, que si el govern no aconsegueix la majoria absoluta al Congrés, els 4365 mil.lions d'€, que en l'acord Solbes-Castells, desenvolupant allò que preveu l'estatut van destinats a finaçar les inversions que Catalunya necessita, quedin sense efecte.Torna a rondar en l'horitzó un possible pacte PP-CiU, si els resultats electorals ho permeten, a Catalunya i molt especialment a les Terres de l'Ebre ja sabem quin pa s'hi dona. Aviat d'aqui tres mesos se'ns convocarà a eleccions generals on podrem exercir el veritable "dret a decidir". Es necessari que en aquell moment ho fem tenint fresca la memòria i no oblidant qui ens pot tornar a vendre, per un plat de llenties.

1 comentari:

Un opinador més ha dit...

Aquesta gent de CiU no tenen nom en que definir-los, a ells com ja han desmostrat durant vint-i-tres anys els importa un rabe el territori sols es mouen per les cadires, un cop més ho han tornat a demostrar.
Ja cal que expliquem be el missatge, perque com han demostrat una vegada més sempre estan al costat del PP, i si poden a partir del 10 de març ho tornaran a fer.