dimarts, 10 de juliol del 2007

La barra i la política

Ahir dillums dia 9 varem celebrar el primer ple ordinari d'aquest mandat a l'Ajuntament de Tortosa. Res de nou, el guió ja estava escrit a priori, cal dir que tot estava aturat i que afortunadament la tremenda capacitat de gestió del nou govern de la dreta tortosina, ho desbloqueja tot inmediatament. Calia dir que els dos temes substancials de l'ordre del dia, aprovar inicialment la modificació del POUM per cedir els terrenys del Campus Universitari i l'aprovació de l'expedient per alienar un solar a Ferreries, per completar el finançament aquest any, del nou recinte firal, era la primera mostra d'aquesta nova era. Llastima que tots dos expedients, ja estaven a punt d'aprovació a finals de maig i acordat amb el senyor Bel Accensi, varem deixar-los a sobre de la taula sense aprovar-ho una corporació en funcions, i deixant-ho tot a punt per al nou ajuntament, tal i com es va reconeixer per la senyora Roigé en la comissió informativa que va dictaminar aquestes propostes.
Per cert en aquesta reunió de la comissió informativa d'urbanisme, obres públiques i serveis, la regidora, en ser preguntada formalment sobre les linies mestres de la política urbanística que pensaven seguir, va alegar molta feina i que encara no s'hi havien posat, que ja ens dirien alguna cosa. Tot en la línia de l'únic govern que en molt de temps no ha presentat un programa de govern al ple de la corporació, tot definint les línies d'actuació en el mateix moment en que s'aprova el cartipas. Tot fa suposar que s'han fet delegacions de competencies a regidores i regidors sense encomanar-los els objectius a assolir.
Tota una nova era, ara bé sorpreses poques, de 1999 enrera tot això ja era habitual, com deia fa poques setmanes un il.lustre rotatiu, Tortosa ha tornat a la normalitat.

4 comentaris:

tortosi ha dit...

Afrontem una etapa en què la dreta torna a governar Tortosa, però cal que els socialistes esteu amatents i exerciu una oposició exigent perquè aquesta sigui una ciutat de tothom i no d'uns quants. Confiem en el grup socialista i en el teu lideratge perquè Tortosa torni a ser una ciutat de progrés d'aquí a quatre anys. Ànims i a treballar de valent.

Mc Calan ha dit...

Ni el partit que ha guanyat les el.leccions es tant de dretes com preteneu; ni vosaltres sou tant d'esquerres...No fem demagògia...Quan no es treballa bé, el perdre unes el.leccions es el maxim que pot passar..

La Granera ha dit...

El problema és que des de l'any 1999 fins el 2007 el govern progressiste i d'esquerres de Tortosa, liderat per Joan Sabaté i Borràs, no ha gestionat bé. No ha gestionat ni per als ciutadans ni amb els ciutadans. S'ha viscut d'esquenes a la ciutat i a les seves necessitats. S'ha fet una obra faraònica i punt. Vergonya per a molts tortosins i tortosines que veien cada dia brut el seu carrer, ple de clots el seu camí, trencada la seva vorera, arrasades les poques zones verdes de la ciutat... però és igual, el sr. Sabaté nom´´es sap mirar al passat ... si ens encantem farem cap a l'època dels romans, que de ben segur manaven els de la corrupta i tenebrosa dreta tortosina o potser ja manaven els de CiU.

Joan Sabaté ha dit...

Sra Granera la seva virulència és provervial,que vosté no va neixer ahir, que varen governar la ciutat durant vint anys i a la vista està la comparació. Quin sol industrial varen crear, quants equipaments docents en vint anys, que el casc antic, la xarxa de carrers i els camins s'han deteriorat en vuit anys?. A qui varen mirar vostés quan governaven a quins ciutadans varen mirar, quan varen fer un Pla General atenent als interessos dels més importants propietaris del sol. A quins ciutadans varen mirar quan es volien vendre l'aigua i el territori.
El problema es que les moltes mentides que han anat explicant, sembla que damunt se les creuen. Molt intel.ligents no se si son, amb tot el respecte i no se m'ofengui, si es així ja ho retiro d'antuvi; ara vivets ho son un tros llarg.