divendres, 27 de juliol del 2007

EL CASC ANTIC DE TORTOSA

En sentir el discurs del nostre Procurador en Cap, de la Festa del Renaixement, Sr. Bel i Accensi, he quedat agradablement sorprès al comprovar que expressava la voluntat del seu govern, d'actuar decididament en la recuperació del nostre casc antic. Amb tot he trobat a faltar algunes cosetes sense importància en aquest tan important discurs. Per què el nostre casc antic, no acaba de néixer, de fet no està malmès per casualitat. He trobat a faltar allò tan difícil de fer, l'autocrítica, havent retornat CiU al govern després d'haver-hi estat vint anys i haver deixat al casc antic abandonat i ignorat, amb un procés de degradació galopant. Així mateix no reconèixer l'important impuls, que amb la llei de barris se li ha donat a la nostra ciutat històrica, que ha iniciat una recuperació
palpable, els darrers vuit anys, és no voler reconèixer allò que és evident; i això sempre desautoritza definitivament qualsevol discurs.
Cal estar molt amatents, més enllà del discurs, a les polítiques urbanístiques reals. Cal veure si es modifica la política tradicional de CiU i s'aposta pel creixement equilibrat que defineix el POUM, ja aprovat. No es tracta de discursos buits si no de polítiques reals, de la distribució real dels equipaments, que fan possible el creixement harmònic i equilibrat. Polítiques que retornen la centralitat urbana a la ciutat històrica i facin de Tortosa una ciutat a mida de les persones. Cal que Tortosa recupere el seu centre urbà, la ciutat històrica formada per l'antic clos emmurallat i l'eixample noucentista, cal que recuperen el paper de centre comercial, administratiu i cultural, com correspon a una ciutat mediterrània, ordenada urbanísticament.
No coneixem encara quin és el model urbanístic del nou govern, només hem sentit un cúmul de referències genèriques i molt poca concreció. El model de ciutat ha de formar part del programa de govern amb que es va a unes eleccions locals, no és quelcom que s'hagi de definir fruit de la pròpia dinàmica de govern.
I en preguntar en el si de la corresponent comissió informativa a l'ajuntament, la responsable del tema va respondre que havien tingut molta feina i no s'hi havia pogut posar, per apareixer la setmana següent amb uns quans comentaris difusos. Haurem de continuar esperant, per saber que en serà de l'evolució del teixit urbà de la nostra Tortosa, els propers quatre anys.
Per cert la Festa del Renaixement, de nou un èxit. Vull felicitar a tot l'equip de la festa encapçalat per la senyora Eva Ortega, pel seu treball de tot un any, així com agrair la col.laboració de comerciants, restauradors i de tota la colla de voluntaris, que fan possible gràcies al seu esforç que aquella ja vella idea del sr. Ramón Cardús, continue sent la nostra gran aposta turística i motiu d'orgull de tots els tortosins i tortosines.

3 comentaris:

alferza31 ha dit...

Em sembla rar que la granera, tortosinot, joel, manel, mc calan i altres no hagin entrat a posar disbarats.

Ja se sap, quan es tracta de parlar d'una manera seriosa dels temes o problemes de Tortosa, sense insults ni difamacions, no tothom està preparat.

En fí, et felicito i t'animo a continuar aclarint algún dels temes calents de la nostra ciutat, sense aldarulls ni desqualificacions.

Mc Calan ha dit...

No hi ha cap motiu per aldarulls ni desqualificacions gratuïtes. Trobo perfecte que cadascú opini el que vulgui, Però voldria matissar una cosa : El POUM no esta aprovat encara en la seva totalitat...Pel demés em sembla tot opinable

granhermano ha dit...

no tenen cap intenció de fer res al casc antic