divendres, 27 d’abril del 2007

Un any més, Tortosa es prepara per celebrar la fira multisectoral Expoebre, un certamen que sense perdre els seus origens agrícoles i ramaders s’ha convertit avui en el millor aparador del teixit empresarial, industrial, comercial, institucional i associatiu del nostre territori. Un fira professional i alhora integradora del que Tortosa i les Terres de l’Ebre són i poden oferir al conjunt de Catalunya.

No puc amagar-vos, però, la meua satisfacció pel fet que enguany la fira presenta una novetat rellevant: el nou pavelló firal i poliesportiu. Una obra emblemàtica, moderna, innovadora que millorarà i revaloritzarà encara més la mostra, elevant-la quantitativa però sobretot qualitativament. El nou pavelló és un edifici a l’alçada d’una ciutat com Tortosa, amb vocació de servei i, en aquest sentit, em sento personalment orgullós perquè aquest gran equipament donarà servei no només a Tortosa sinó a tots els municipis del nostre entorn. Aquest gran pavelló, obra del conegut arquitecte Mario Corea, és un fantàstic contenidor amb quatre pistes poliesportives, grades, gimnàs, vestidors, cafeteria on s’hi podran organitzar des de grans competicions esportives a fires multisectorials o monogràfiques, concerts, congresos, celebracions o trobades de tot tipus. Amb ell, Tortosa posa fi a un dèficit existent al territori i es situem al capdavant en el rànquing dels grans equipaments a Catalunya.

El pavelló firal i poliesportiu de Tortosa ha estat la gran fita d’aquest mandat, però no és l’única. Avui, la universitat pública ja és un fet, també l’autovia Tortosa-Aldea i el polígon Catalunya Sud que ja ha venut totes les seves parcel·les. S’ha iniciat la remodelació del Mercat del Peix, ja gaudim d’una nova sala d’exposicions a l’antic escorxador, hem recuperat els terrenys de Renfe, hem aprovat el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal i i tenim un bon grapat de projectes acabats i en marxa que defineixen el nostre model de ciutat en què la prioritat són les persones sense renunciar a un creixement sostenible i equilibrat.

I és cert, Tortosa ha crescut molt en els últims anys. Ho ha fet físicament i demogràficament, i ho ha de continuar fent, però paral·lelament estem creixent també en serveis, en equipaments i en infraestructures. Avui, els tortosins i les tortosines tenim nova biblioteca -la biblioteca Marcel·lí Domingo- al costat de la nova plaça dels Dolors que l’hi ha donat un gir de 180 graus a la imatge del nostre nucli antic. I es que amb l’obtenció de la llei de barris, Tortosa ha posat fi a l’abandonament que durant anys havia patit el nostre nucli antic i el barri està començant a recuperar la centralitat que històricament havia tingut. Hem recuperat l’antiga església de Sant domenec, aviat iniciarem la construcció de la plaça i l’escalinata de la catedral, hem millorat la il·luminació de carrers, estem posant-hi mitjans i serveis i fruit de tot això hem despertat l’interés del sector privat que en aquests moments ja està invertint també en el nostre nucli antic.

I malgrat la forta inversió adreçada al nou pavelló i al nucli antic, Tortosa no ha deixat d’invertir en els barris i pedanies, on avui tenim nous col·legis pels notres joves, tenim noves i millors instal·lacions esportives, tenim més casals d’avis, tenim les places i els carrers més nets, i tenim més policies…

És molta la feina, doncs, que estem fent tots plegats i per la qual ens hem de sentir orgullosos. Molts visitants vindran aquests dies a visitar la nostra ciutat i els hem de rebre amb la cordialitat que ens caracteritza i amb l’orgull de ser avui una ciutat millor. Tortosa és la capital de les Terres de l’Ebre i està exercint aquest paper capital amb el suport del Govern de la Generalitat de Catalunya i del Govern espanyol. La presència del president Jose Montilla aquest dissabte dia 28 d’abril per inaugurar la Fira i el pavelló referma aquest suport i el fet que Tortosa compta, i molt, en la Catalunya del segle XXI.

2 comentaris:

Pierluigi ha dit...

Crec sinyor alcalde, que enguany seràn unes fires molt passades per aigua...de moment a la 1 del matí del dia 28 tenim molts llamps i trons...i suposo que demà la cosa continuarà.....que hi farem!!!

Joan Sabaté ha dit...

Sí, és cert, ha plogut i força però afortunadament el temps ha respectat prou els horaris de la fira i la gent ha pogut gaudir d'Expoebre i del nou pavelló firal i esportiu. Què seria la nostra fira sense pluja a Tortosa? Per aquest motiu el pavelló i nou recinte firal tenen també aquesta virtut perquè moments com aquest, al seu aixopluc es podran fer molts actes de gran magnitud que abans, pel mal temps, no els podíem encabir en cap lloc.