dimecres, 26 de maig del 2010

El president Montilla en defensa de l'Estatut al Senat



Dilluns, dia 24, el President Montilla va comparèixer al Senat, més concretament a la Comissió General de Comunitats Autonòmes, per defensar la constitucionalitat de l'Estatut de Catalunya actualment vigent i aprovat el 2006. El President va defensar la validesa del model d'Espanya plural, que està en el substracte de la Constitució de 1978 i de la qual ha sorgit el desplegament de les autonòmies, base de l'actual estructura estatal espanyola, i va demanar la renovació del Tribunal Constitucional, en compliment de la llei orgànica que el regula.
El President va tenir una extraordinària intervenció, moderada en les formes, contundent en l'argumentació i de rellevant alçada institucional. Va deixar en evidència la malevolència del PP, que derrotat en l'àmbit parlamentari, quan va esmenar a la baixa l'Estatut amb pretensions de desnaturalitzar-lo, recórre al Tribunal Constitucional, en contra d'un estatut aprovat per les Corts generals i refrendat pel poble català, els portaveus del qual van evidenciar una escassa categoria política i una clara manca de respecte institucional, a la cambra parlamentària on estaven intervenint. I, així mateix, va deixar en evidència Artur Mas, el gran absent en un moment d'una gran trascendència per al futur immediat de Catalunya.
La compareixença del President va tenir el seu necessari i importantíssim complement amb l'anunci del vicepresident Chaves, que el Govern d'Espanya i el PSOE impulsarien la renovació que demanava una amplíssima majoria parlamentària catalana.Un gran dia per a Catalunya a Madrid, una gran victòria per al dret a l'autogovern del nostre país i un triomf polític importantíssim per al President Montilla, evidenciant que és el president que Catalunya necessita i es mereix.