dijous, 22 de gener del 2009

Primera trobada dels amics dels Josepets

Diumenge 25 celebrem la primera trobada, i remarco això de primera, perquè voldria, i estic segur que així serà, que tingués continuïtat. El centenari de la mort del fundador de la germandat de Sacerdots Operaris Diocesans, el Beat Mossen Sol, és un bon motiu. La tasca educativa dels operaris a Tortosa ha estat molt important i és bo que no s'oblide. La seva tasca pedagògica basada en la fe cristiana i alhora amb métodes innovadors i sobretot en el compromís personal dels sacerdots membres de la germandat, han format generacions senceres de persones, que han projectat positivament sobre la societat, la tasca dels josepets. No son només bons records passats pel sedàs del temps, d'una etapa vital sempre difícil com és l'adolescència, és la reflexió serena al llarg del temps d'algú que ha esdevingut professional de l'educació.

Amb tot, sí, bons records del col.legi, dels professors, dels amics, de les classes i de les activitats extraescolars, com ara l'afició a la montanya, que l'he mantingut fins avui i l'he transmés als meus fills. Espero retrobar-me amb molts antics companys i si és possible fixar una trobada anual de la nostra promoció, la que vàrem acabar l'any 1974, després de sis anys de l'antic batxillerat, de la que tant n'hem parlat i que fins ara no hem aconseguit concretar.

Aprofito per agrair de nou a la Germandat de Sacerdots Operaris Diocessans, la seva actitud sempre positiva vers Tortosa, també en els darrers anys, quan vaig negociar com alcalde la conversió del col.legi en un possible campus universitari, tot varen ser facilitats, tot recordant la vocació docent de Mossèn Sol en fundar-lo. Les circumstàncies polítiques no ho varen fer possible, però expresso el meu desig que, malgrat tot, esdevingue un equipament públic vinculat a la docència.

I finalment gràcies a tots els que heu invertit moltes hores del vostre temps en organitzar la trobada, espero saludar-vos diumenge.