dilluns, 26 de gener del 2009

Forta inversió del govern socialista a Tortosa i les Terres de l'Ebre


En l'actual situació de greu crisi econòmica, el Govern d'Espanya, presidit pel secretari general del PSOE, José Luis Rodríguez Zapatero, ha adoptat una sèrie de mesures, com ara l'adquisició d'actius bancaris per injectar liquiditat al sistema financer, la inversió de quantitats importants en plans d'ocupació i formació per afavorir la reinserció laboral dels aturats, ajuts a les famílies hipotecades, rebaixa d'impostos, increment de les pensions mínimes i del salari mínim interprofessional, noves línies de crèdit mitjançant l'Institut de Crèdit Oficial (ICO) per a petites i mitjanes empreses i les mesures d'estalvi en personal a l'administració pública i la congelació de sous dels alts càrrecs, entre tot un seguit molt important de mesures que en conjunt reben el nom de PLAN E, Plan Español para el Estímulo de la Economía y el Empleo.
Amb tot, voldria destacar una mesura important qualitativament i quantitativament, el Fons Estatal d'Inversió Local, dotat amb 8.000 milions d'euros, important per la xifra que s'aporta als ajuntaments i destacat perquè significa la contractació de 300.000 persones procedents majoritàriament de l'atur.
Els ajuntaments espanyols, d'ençà l'arribada de Rodríguez Zapatero a la presidència del Govern, venen rebent una aportació clarament més gran del Fons de Cooperació Local de l'Estat, evidenciant la clara vocació municipalista d'aquest govern, i la contractació de tantes persones permetrà rebaixar significativament la taxa d'atur, una de les conseqüències més greus de l'actual crisi econòmica.
Les Terres de l'Ebre rebran més de 32 milions d'euros i, per posar un exemple, l'Ajuntament de Tortosa, 6,16 milions, una quantitat per inversions sense que l'Ajuntament hagi d'aportar res, superior a tots els ajuts haguts de les diferents administracions des de 1999 a 2007. Aquestes inversions han de permetre millorar carrers, camins i espais públics, així com equipaments municipals.
Què diuen ara aquells per qui tots els mals venen sempre d'Espanya i, sobretot, de les administracions governades pels socialistes? Tortosa, gràcies a aquesta aposta del govern socialista veurà millorar clarament molts aspectes que incideixen en la qualitat de vida dels ciutadans: la urbanització de la Llarga de Sant Vicent i la plaça Pius XII a Ferreries, la millora del parc municipal, la nova escola municipal de música, el portal i carrer Major de Remolins, el camí de Fullola, la millora dels cementiris de Jesús i els Reguers, la millora de camins a Campredó, l'ampliació dels vestidors a l'àrea esportiva de Bítem i l'arranjament del camí Vell de la Galera a Vinallop, entre altres obres a la via pública, són els projectes presentats a aquest ajut.
Així, juntament a les moltes inversions previstes pels governs d'Espanya i Catalunya, fan que la situació no es sembli en res a la dels 23 anys de govern de CiU a la Generalitat i molt menys als 8 en què va coincidir amb José Maria Aznar i el PP a Madrid.
La gran majoria progressista tortosina estic segur que valora i valorarà molt positivament les actuacions del govern socialista de José Luis Rodríguez Zapatero.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Completament d'acord amb el redactat, però cal fer constar que quan l'ajuntament de Tortosa fa la distribució d'aquest "regal", no sé per quines raons, en lloc de beneficiar d'alguna manera a les pedanies, prou maltractades en els diferents pressupostos ( des de sempre i en tots els governs municipals ), ara ens acaben de "rematar" ( bé, a totes les pedanies no, potser per un "error" el que s'han deixat per tres costats ha anat a parar tot a Campredó ).

Als Reguers 59.820 €.
A Bítem 65.000 €.
A Vinallop 68.590 €.
A Campredó 250.000 €

I si comparem amb pobles petits d'aquestes comarques, ens trobem :

Alfara 68.800 €
Aldover 167.400 €
Paüls 107.000 €
Tivenys 163.900 €
Freginals 80.000 €
Mas de B. 118.000 €
Arnes 88.000 €
Bot 128.630 €

No sé a hores d'ara si els alcaldes pedanis de Bítem, Els Reguers i Vinallop ja han posat el crit al cel. Segurament callaran i no protestaran, perquè clar, com des de fa un any i mig tot es Fa Bé ???.