dijous, 21 de setembre del 2006

Cal mirar endavant

El 14 d’agost passat la consellera de Salut, Marina Geli, va fer un dels anuncis més importants de les darreres dècades a la nostra ciutat i que beneficia al conjunt de les Terres de l’Ebre: la construcció d’un nou hospital, un equipament que substituirà i millorarà l’actual hospital Verge de la Cinta. Amb una inversió de 120 milions d’euros i la previsió que estigui plenament operatiu el 2011, el nou hospital serà una millora substancial en el servei sanitari. El total de la superfície del nou edifici representarà un 50% més de metres quadrats dels que assoliria l’actual centre un cop reformat. A més, preveu la construcció d’un nou edifici annex a l’hospital, el primer que es construirà, en el que s’ubicarà un Servei d’Oncologia amb una Unitat de Radioteràpia dotada d’un accelerador lineal i una Unitat de Salut Mental. El nou centre, a més, incrementarà els llits disponibles i els quiròfans, tindrà tres sales de part i una gran àrea de consultes externes, trenta sales d’exploracions, una unitat de rehabilitació funcional i 25 places d’hospital de dia i diagnòstic ràpid. Des de l’Ajuntament hem posat ja a disposició del govern de la Generalitat el terreny disponible per fer el nou hospital, 40.000 metres quadrats del nou pla parcial de la Farinera. Cal defugir, per tant, de les crítiques destructives que es fonamenten només amb rabietes pròpies de nens petits i mirar endavant, ja que el més important és que es faci. És el compromís del govern. I també, de nou, el compromís de Tortosa vers les Terres de l’Ebre.

Com el compromís que l’actual govern ja va complir amb la contribució a la derogació del transvasament previst pel PHN, com el que ha adquirit amb la posada en marxa del campus universitari i amb la Llei de Barris que atorga una injecció important per la millora del nucli antic de Tortosa. Sense deixar de banda, la millora en el Pla d’Equipaments Culturals, amb 2,3 milions d’euros, la millora en comunicacions entre les Terres de l’Ebre i l’Aragó, l’acabament tant anhelat de l’autovia entre Tortosa i l’Aldea i el creixement en un 118% del Pla Únic d’Obres i Serveis que permetrà moltíssimes millores als nostres pobles i ciutats.

Només són alguns exemples d’un bon grapat d’actuacions que superen els mil milions d’euros d’inversions a les Terres de l’Ebre. Només cal comparar l’acció dels darrers tres anys de govern amb els 23 anys de CiU per veure que el resultat és una acció de govern que millora la situació al nostre territori, un cop superada la lluita per frenar el transvasament. Des de la responsabilitat com a president del PSC a les Terres de l’Ebre, des de la meva vocació de servei a la societat des del partit, faig una crida a treballar plegats perquè el nostre repte és mobilitzar la societat per no fer marxa enrere i tornar als 23 anys d’absolut immobilisme i manca de complicitat amb el nostre territori. Tenim el millor candidat, José Montilla, i el millor projecte polític.