dimecres, 5 de març del 2008

"Indecís? Escolta la Cope cada matí"


M'ha semblat força adient el nou lema de campanya del PSC que ha presentat el secretari d'Organització, el company José Zaragoza. Perquè cal tenir en compte el paper que ha jugat la COPE en reverberar els atacs del PP i Rajoy a Catalunya. Fins i tot, si se'm permet l'expressió, han sigut més papistes que el Papa en estendre el llenguatge de la crispació i l'enfrontament durant aquests quatre anys de govern socialista. I també, perquè jo mateix, com alcalde de Tortosa, i el nostre partit, vam ser també el blanc perfecte durant el meu darrer mandat per part d'una televisió (alegal) que va saber com repetir mil i un cops els missatges enviats per CiU. Potser aleshores ens hauria anat bé advertir als indecisos de com les gasta la dreta a l'hora de teledirigir i manipular determinats mitjans, a cop de taló, i que, com el cas de la Cope, que curiós, també a Tortosa tenia alguna cosa a veure amb determinats poders fàctics. De fet, si volen, poden continuar veient aquesta televisió per adonar-se'n que, en contra de qualsevol criteri periodísic, plural i democràtic, un dia si, i l'altre també, només CiU repeteix un i altre cop els seus missatges. Mireu-la per adonar-vos de fins on pot quedar retallada la llibertat d'expressió amb el poder de la dreta i determinats sectors.

Perquè avui els socialistes afrontem la recta final de la campanya amb optimisme, però conscients que no val a badar. El nostre president ha guanyat contundentment Rajoy en els dos debats que hi ha hagut. Però ara hem de guanyar en vots. I ho hem de fer massivament sobretot a Catalunya perquè una victòria àmplia en el nostre país influirà decisivament en el resultat global de les eleccions. Zapatero va donar la cara per Catalunya davant de tota Espanya en els dos debats mentre Rajoy matenia el seu discurs anticatalanista per obtenir vots amb l'enfrontament i la mentida (no es penalitza per retolar en castellà, es vetlla perquè es retoli també en català). Zapatero va trenar un discurs sòlid, incisiu, aportant solucions, presentant propostes, demostrant dades, front a un Rajoy amb un argumentari ja massa enquistat basat només en la mentida i l'enfrontament. El president va revalidar la seva aposta per Catalunya, per l'Estatut, per la immersió lingüística, ratificant el seu compromís per la Nova Cultura de l'Aigua i el no al transvasament, front a un Rajoy que si el PP torna a governar ja ens ha advertit que hi haurà transvasament, que no hi haurà Estatut i que tornarà a deixar Catalunya i les Terres de l'Ebre a la cua de les seves prioritats.

Demà, més d'un miler de persones de les Terres de l'Ebre assistirem al míting central a Barcelona amb José Luis Rodríguez Zapatero, Felipe González, Carme Chacón i José Montilla. La nostra convocatòria per participar en aquesta cita, m'atreveixo a dir històrica, ha estat un èxit. Ho ha sigut perquè tenim un programa clar, perquè les Terres de l'Ebre han guanyat amb el govern socialista, però sobretot perquè la nostra gent sap que per continuar avançant, només pot passar una cosa el pròxim 9 de març: que José Luis Rodríguez Zapatero continuï sent el president del Govern. Com deia avui Zaragoza: "Un diputat més a CiU, ERC o ICV no decideix res; en canvi un diputat més del PP pot ser la diferència entre guanyar o perdre". No ho oblidem.

1 comentari:

el far del nord ha dit...

No se com ho podem fer, però hem de fer arribar a la gen d'esquerres aquest missatge.
Tortosa Televisió (que tots sabem que és alegal) i l'Estel, no son mitjans inocents i la seva única finalitat d'existir és anar en contra el PSC de Tortosa.
Ho hem de deunciar i ho hem de dir en la veu alta.
Sota d'una imatge de corder inocent s'amaga un llop que potser es una persona amb molta autoritat a la nostra ciutat?