dijous, 2 de novembre del 2006

El PSC manté el lideratge a Tortosa

Catalunya hem viscut unes noves eleccions, democràtiques, tranquil·les i sense incidents, de les quals amb el resultat calent, recent acabat de sortir del forn, m’agradaria fer-hi les primeres reflexions.

La primera reflexió, i crec que és important que tots els que ens dediquem al treball polític ens la fem, versa envers la participació. Catalunya ha registrat un 43,23 per cent d’abstenció i això és preocupant. Alguna cosa no fem bé si un 43 per cent de la ciutadania no se sent engrescada amb les propostes polítiques i opta per no exercir el seu dret a vot -allò que tanta lluita i esforç ens va costar aconseguir en aquest país-.
Es important que la ciutadania participi no sols quan tenim amenaces greus pel territori, sinó que ho faci ordinàriament per decidir quines són les polítiques que vol.

La baixa participació ha estat un tret generalitzat a tot Catalunya i lògicament ha fet que tots els partits hi perdéssim vots. El PSC reconeixem la victòria de CiU i certament, a Catalunya, els socialistes no hem assolit els resultats desitjats, si bé haig de dir que a Catalunya hi continua havent una clara majoria catalanista i de progrés.

A les Terres de l’Ebre, la posició dels socialistes s’ha consolidat i ho ha fet en un moment de retrocés general. Així, a les Terres de l’Ebre els socialistes –malgrat haver obtingut menys vots que l’any 2003- han augmentat en percentatge de vot passant del 26,32% de l’any 2003 al 27,63% actual i escurçant distàncies amb CiU que ha baixat un punt i mig, perdent fins a 5.198 vots absoluts (gairebé el triple que el PSC). I tot i la forta abstenció, sense tenir el pla hidrològic nacional de rerafons i malgrat l’agressiva campanya feta per CiU contra el tripartit, el PSC ens hem mantingut i hem incrementat la nostra posició a l’Ebre el que demostra que el vot socialista s’està consolidant en aquest territori.

Major satisfacció m’atorga el fet que Tortosa hagi estat una de les poques grans ciutats de la Catalunya no metropolitana i de les capitals de comarca on el PSC ha guanyat i ha mantingut el lideratge electoral. I és que des de les passades eleccions autonòmiques, el PSC a Tortosa hem guanyat elecció rere elecció tota la seqüència electoral (autonòmiques 2003, generals 2004, municipals 2003 i autonòmiques 2006). Això significa que els socialistes hem consolidat el nostre electorat a Tortosa, fet que resultava impensable vuit anys enrere quan CiU obtenia uns altíssims resultats que no ha tornat mai mes a recuperar. L’Ebre no oblida i la majoria dels tortosins i tortosines se senten així més còmodes i una vegada més ens fan confiança.

1 comentari:

Unknown ha dit...

El problema de la participació és que d'aquí no res els partits ja no se'n recordaran i tornaran a la dinàmica de sempre. Ara parlar del problema de l'abstencionisme és pura retòrica.

Sobre la majoria d'esquerres, celebro que hi hagi l'oportunitat -si alguns no l'esgarren- de repetir el tripartit. Ara bé, excepte Iniciativa, els membres del tripartit haurien de ser més humils i menys optimistes.