dilluns, 22 de maig del 2006

Un Festival de Cinema de primer nivell del 2 al 9 de juny a Tortosa

Tortosa, amb la seva acció de govern, ha adquirit fermament el compromís vers la preservació del medi ambient i, en aquest sentit, són moltes les actuacions que es realitzen i que enguany, entre altres, es concreten amb l’aposta per l’energia solar, el fre a la contaminació lumínica i acústica, el pla antiincendis a les urbanitzacions i la posada en marxa del primer saló del medi ambient i la sostenibilitat, Ebreambient, en el marc d’Expoebre. I sense cap dubte, continuem engrescats i il·lusionats amb aquest festival inèdit de Medi Ambient en què la nostra ciutat té un protagonisme destacat.

El festival arriba novament enguany avalat per la qualitat i l’èxit aconseguit en la primera edició en què vam tenir l’oportunitat de veure treballs en format documental de nivell i pel·lícules de qualitat i d’alt contingut i força compromeses. De continuïtat amb els objectius presentats a la primera edició, el festival inclou en la temàtica de les seves produccions la problemàtica de l’aigua, de les noves energies i el canvi climàtic. Enguany, a més hi haurà una nova secció per als més petits per educar i informar amb vista a la conscienciació dels nostres menuts i menudes en el manteniment del nostre entorn.

Més enllà del seu caràcter didàctic i divulgatiu, de defensa del medi ambient, el festival també té un component lúdic i cultural que enguany s’enriquirà amb més produccions, més actors compromesos, com Martin Sheen, de la coneguda saga d’actors, i amb més escenaris, com la plaça de l’Ajuntament, amb quatre passis nocturns de pel·lícules comercials. Aquesta és una ocasió important de gaudir de bon cinema, gaudir de la fresca de les nits d'estiu a l'Ebre i prendre consciència amb el nostre entorn.Per tant, del 2 al 9 de juny, la cita la tenim a Tortosa amb el Festival de Cinema de Medi Ambient de Catalunya, una nova proposta engrescadora per a la nostra ciutat, capdavantera en la lluita per la Nova Cultura de l’Aigua i la sostenibilitat.